Wooden Network Bothnia – WNB

Wooden Network Bothnia (WNB) on Mustasaaren kunnan, Fastighets Ab Korsholms bostäderin, Jake Rakennus Bygg Oy:n, Vasekin ja Pohjanmaan Expon yhteistyöhanke. Toimijat luovat yhdessä kestäviä asuntoja puusta tulevaisuuden mustasaarelaisille.

Tutustu, ihastu, viihdy!

Smedsby, Smeba, Sepis, Sepänkylä – rakkaalla lapsella on monta nimeä. Sepänkylässä asut mukavasti keskustassa lähellä sitä aitoa maaseutua, sekä sopivalla etäisyydellä ydinkeskustasta. Sepänkylässä asuu tällä hetkellä 5 900 iloista ja onnellista henkilöä ja toiveena on, että pitkällä tähtäimellä asukasmäärä vielä kasvaa.

Jos etsit turvallista paikkaa lapsillesi varttua tai vanhemmillesi vanheta, suuntaa silloin Sepänkylän torille. Täältä löytyy hyvät yhteydet kaikkiin ilmansuuntiin. Luonto on takapihallasi ja urheilumahdollisuudet kulman takana. Botniahalli, padelhalleja ja OP-arena sekä hiihtoladut- ja kuntopolut ovat lähellä.

Sepänkylän keskusta tarjoaa elinvoimaisen asumisympäristön, jossa kaupat, ravintolat, posti, apteekki, kirjasto, hotelli sekä liikuntatilat ovat aivan kulman takana. Täältä löytyy myös senioritalo ja palvelutalo. Sekä päiväkoteja ja kouluja – suomenkielisiä ja ruotsinkielisiä. Kaikki mitä tarvitset elämän eri vaiheissa, löytyy vain kivenheiton päästä.

Mustasaari panostaa kestävään kehitykseen

Mustasaari panostaa kestävään kehitykseen, jossa ihmisten hyvinvointi on keskiössä. Sepänkylän keskustassa tämä korostuu satsauksella uuteen koulualueeseen, joka valmistuu 2026. On myös suuria suunnitelmia rakentaa ilmastoneutraali uimahalli Hotelli Vallonian yhteyteen. Pitkällä tähtäimellä Sepänkylän keskustaan tullaan rakentamaan lisää puukerrostaloja sekä perinteisiä kerrostaloja, jotka mahdollistavat myös ravintoloiden ja kahviloiden tulon alakerran liiketiloihin. Tämän lisäisi alueen vetovoimaa entisestään.

Wooden Network Bothnia

Wooden Network Bothnia (WNB) on Mustasaaren kunnan, Fastighets Ab Korsholms bostäderin, Jake Rakennus Bygg Oy:n, Vasekin ja Pohjanmaan Expon yhteistyöhanke.

Hanke on saanut rahoitusta ympäristöministeriön puurakentamisen ohjelmasta. Tavoite on yhdessä luoda paikallinen verkosto puukerrostalorakentamiselle Pohjanmaalle.

Puukulman rakennustyöt on tarkoitus aloittaa keväällä 2022 ja talon odotetaan valmistuvan loppukesästä 2023. Talon lähtökohtana on taloudellinen, sosiaalinen ja tekninen kestävyys. Tähtäimessä on arkkitehdin suunnittelema käytännöllinen talo turvallisilla ja energiatehokkailla ratkaisuilla. Sepänkylän Puukulma kestää sukupolvelta toiselle ja tulee olemaan ylväs maamerkki ilmastoystävällisestä rakentamisesta kunnassa.

WNB-hankkeen tavoitteena on rakentaa Sepänkylän ensimmäinen puukerrostalo ja prosessin käynnissä ollessa luoda Pohjanmaalle paikallinen puukerrostalorakentamisen verkosto vuosina 2020–2022.

Hanketta johtaa ohjausryhmä, jossa on edustajat kaikista hankkeeseen osallistuvista organisaatioista. Ohjausryhmä kokoontuu säännöllisesti.

Hankkeen kokonaistalousarvio on runsaat 360 000 euroa, josta kunnan osuus on 72 000 euroa. Ympäristöministeriö on myöntänyt hankkeelle osarahoituksen.

Puukerrostalon rakentaa Jake Rakennus Bygg Oy.

Hanke järjesti keväällä 2021 talosta arkkitehtikilpailun, jonka voitti arkkitehtitoimisto HELST Oy. Kilpailun voittajaehdotukseen voi tutustua alla. Huom.: Talossa voi sen valmistuttua olla eroavaisuuksia kilpailun voittajaehdotukseen verrattuna.

Hankkeella on myös omat sosiaalisen median kanavat, joissa hankkeen etenemistä voi seurata:

WNB Facebookissa: https://www.facebook.com/woodennetworkbothnia

WNB Instagramissa: tahttps://www.instagram.com/woodennetworkbothnia/

Yhteystiedot
Mustasaaren kunta:
Kehitysjohtaja Mikael Alaviitala, mikael.alaviitala@mustasaari.fi, +358 44 7271210

Jake Rakennus Bygg Oy:
Myyntipäällikkö, Jonny Asplund