Phoenix

Mitä on Phoenix? 

Phoenix-toiminta on suunnattu 16–29 vuotiaille nuorille, jotka ovat kirjoilla Mustasaaressa. Phoenix on Mustasaaren kunnan nuorisotyöntekijöiden järjestämä toiminta, joka toteutetaan 5.-22.6 kello 9–15. Ensimmäisen viikon aikana annetaan tietoa sekä keskustellaan nuorille ajankohtaisista arkipäivän asioista – aiheina ovat muun muassa muuttaminen pois kotoa, töiden etsiminen ja miten pitää huolta itsestä. Kahden viimeisen viikon aikana kaikki osallistujat pääsevät työharjoitteluun, jossa saa kokeilla erilaisia töitä kentällä. 

Miksi osallistua Phoenixiin? 

Phoenix tarjoaa mahdollisuuden ylläpitää päivärytmiä sekä pitämään kiinni päivittäisistä rutiineista – samalla saa mielekästä tekemistä kesäloman aikana. Ensimmäisen viikon aikana käymme läpi muun muassa miten opiskelupaikka otetaan vastaan, miten etsitään töitä ja mitä tulee tietää muuttaessa pois kotoa.

Opettelemme myös käsittelemään omia raha-asioita sekä sitä, kenen puoleen tulee kääntyä, kun tarvitsee apua jossain. Lisäksi pohdimme, mitä tarvitaan siihen, että voi hyvin fyysisesti. Kutsumme vierailulle eri alan asiantuntijoita, esim. taloudellineneuvonantajan, terveydenhoitajan sekä etsivät nuorisotyöntekijät. 

Työharjoittelun avulla haluamme tarjota nuorille työkokemusta. Pyrimme siihen, että nuoret voivat kokeilla erilaisia töitä ja jopa sellaisia töitä, jotka mahdollisesti liittyvät heidän tuleviin ammatinvalintoihin. Työharjoittelu tapahtuu Mustasaaressa ja sen lähialueilla 

Mitä vielä? 

Ensimmäisen viikon aikana kokoonnumme Korsholms högstadiumilla. 

Osallistujat saavat palkkion, joka maksetaan ilmoitetusta läsnäolosta. Palkkio on 400 euroa, jos osallistuu kaikkiin tilaisuuksiin. 

Haluatko osallistua? 

Lähetä viesti tekstiviestinä/WhatsAppin kautta/sähköpostilla ja ilmoita kiinnostuksestasi, jolloin otamme sinuun yhteyttä niin pian kuin mahdollista.

Viimeinen hakupäivä 30.4.! 

Jos sinulla on kysyttävää tai jokin jäi mietityttämään, ota yhteyttä!