Musiikki

Mustasaaren musiikkielämä voi hyvin. Tällä hetkellä koko kunnan alueella on kymmenkunta aktiivista kuoroa ja musiikkiryhmää. Useimmat kuorot ottavat mielellään uusia laulajia, joten jos olet kiinnostunut, älä epäröi vaan ota yhteyttä suoraan kuoroihin!

Vapaita musiikkikouluja on kuusi. Musiikkikoulut tarjoavat lapsille, nuorille ja aikuisille yksityisiä laulu- ja musiikkitunteja pianotunneista rumputunteihin. Opetus järjestetään kunnan kouluilla. Lisätietoja toimivista kuoroista, laulu- ja musiikkiryhmistä ja vapaista musiikkikouluista antaa Vapaa-aika ja kulttuuri.

Mustasaaren musiikkiopistossa lapsi ja nuori voi opiskella laulua, musiikkia ja tanssia taiteen perusopetuksesta annetun lain mukaisesti. Opetusta annetaan sekä ruotsiksi että suomeksi. Lisätietoja löytyy musiikkiopiston omilta verkkosivuilta.

Korsholman musiikkijuhlat on vakiintunut kamarimusiikkifestivaali, joka on järjestetty joka kesä vuodesta 1983. Musiikkijuhlat kestävät 8 päivää, ja niiden tarjontaan kuuluu noin 30 konserttia eri puolilla Pohjanmaata. Useimmat konsertit ovat Vaasassa ja Mustasaaressa. Esiintyvinä taiteilijoina on suomalaisia kamarimuusikkoja sekä muusikkoja maailmalta. Musiikkijuhlat järjestää kannatusyhdistys. Suurimmat rahoittajat ovat Mustasaaren kunta, Vaasan kaupunki ja opetus- ja kulttuuriministeriö. Festivaaleja tukee myös satakunta seudun yrittäjää.

Lisätietoja musiikkijuhlista löytyy Korsholman musiikkijuhlien verkkosivuilta.