Kuntavaalit 2021

Kuntavaalit

Vaalipäivä 13.6.2021.

Ennakkoäänestys kotimaassa 26.5.–7.6.2021 ja ulkomailla 2.–5.6.2021.

Oikeusministeriön vaalisivut

Suomen kuntaliiton vaalisivut

Äänioikeus

Kuntavaaleissa ääni­oikeutettu on Suomen ja muun Euroopan unionin jäsenvaltion kansa­lainen sekä Islannin ja Norjan kansalainen, joka viimeistään vaalipäivänä täyttää 18 vuotta. Myös muun valtion kansalainen, jolla on ollut kotikunta Suomessa yhtäjaksoisesti vähintään kahden vuoden ajan, on äänioikeutettu. Sinulla on äänioikeus siinä kunnassa, joka oli kotikuntasi 23. huhtikuuta 2021.

Ennen vaaleja saat postitse ilmoituksen äänioikeudesta. Voit äänestää ilman tätä ilmoituskorttia. Mikäli et ole saanut ilmoituskorttia, voit tiedustella sitä ja/tai sen tietosisältöä Digi- ja väestötietovirastosta. Voit myös soittaa oikeusministeriön maksuttomaan palvelunumeroon 0800 94 770.

Äänestäjän on selvitettävä henkilöllisyytensä äänestyspaikalla. Siksi sinun tulee ehdottomasti ottaa mukaasi kuvallinen henkilöllisyys­todistus, esimerkiksi henkilökortti, ajokortti tai passi. Jos sinulla ei ole henkilöllisyys­todistusta, voit hakea lähimmältä poliisilaitokselta maksutt­a väliaikaisen, äänestä­mistä varten annettavan henkilökortin. Sitä hakiessasi tarvitset passikuvan.