Sepänkylän keskusta

Sepänkylästä on kasvamassa ja kehittymässä elävä, viihtyisä ja houkutteleva kuntakeskus, josta löytyy moderneja asuntoja, virkeitä yrityksiä, kattavasti sivistys-, kulttuuri- ja hallintopalveluja sekä sujuvat liikenneyhteydet. 

Elly Sigfridsin mukaan nimetyn Elly Sigfridsin torin ympärille on muodostumassa palvelukortteli. Torille suunnitellaan talvipuutarhaa yhteistyössä Folkhälsanin ja Oulun yliopiston kanssa. Talvipuutarhasta on tarkoitus tehdä kokoontumispaikka, eräänlainen olohuone, joka tarjoaa monipuolisesti palveluja kaikenikäisille kuntalaisille. 

Ellyn Sigfridsin torin kupeeseen rakennetaan kunnan ensimmäinen puukerrostalo monien toimijoiden yhteishankkeena. Lue lisää puukerrostalosta

Mustasaari saa oman uimahallin Hotel Vallonian yhteyteen. Uimahallihankkeen suunnittelee ja rakentaa Kiinteistö Oy Torintie 2, jonka omistavat Mustasaaren kunta ja Hotel Vallonia.  

Sepänkylään muotoutuu tulevien vuosien aikana Pohjanmaan suurin sivistyskampus. 
Lue lisää sivistyskampus-hankkeesta 

Sepänkylän keskustan kiertävä ohikulkutie on pannut vauhtia kuntakeskustan kehittämiseen. Sepänkylän asemakaava on ollut tarkistettavana ja siihen on tehty muutoksia. Kaavalla halutaan tiivistää ydinkeskustaa ja lisätä asukasmäärää ja siten kasvattaa asiakaspohjaa ja turvata lähipalvelut. 

3D-animaatio ja video Sepänkylän keskustasta

Mustasaaren kunta on teettänyt 3D-animaation, jossa esitellään tulevaisuuden Sepänkylän keskustaa. Animaatiossa voit vapaasti liikuttaa näkymää ja tutustua rakennusten sijoitteluun.

Nykyisten rakennusten lisäksi esittelyssä on Wooden Network Bothnian puukerrostalo, Byggnads Ab Hoijarin kerrostalo, uimahalli Vallonian kupeessa, talvipuutarha sekä Omenalaakson kerrostalot.

Linkki Sepänkylän keskustan interaktiiviseen esittelyyn

Animaation lataus kestää hetken, mutta sen jälkeen se toimii hyvin.

Sepänkylän keskustan videoesitys

Videoesitys vie sinut kiertokäynnille Sepänkylän keskustaan.