Matkailu

Mustasaaressa riittää paljon mielenkiintoista nähtävää. Tee löytöretki saaristoon ja nauti sen karun kauniista luonnosta, vanhoista kylämiljöistä ja museoista tai maistele perinteisiä kalaherkkuja aidossa ympäristössä. Kauempana Merenkurkussa odottavat monet kiinnostavat saaret kuten Norrskär, Ritgrund, Maraskär ja Valassaaret, jolla sijaitsee Mustasaaren oma ”Eiffel-torni”.

Merenkurkun kivikkoinen saaristo on ainutlaatuinen jääkauden muokkaama maisema. Merenkurkun saaristo on Suomen ensimmäinen luonnonperintökohde ja noin 70 prosenttia alueesta on Mustasaaressa. Alue on osa luonnonperintökohteesta High Coast / Kvarken Archipelago.

Söderfjärdenin pyöreä tasanko on mielenkiintoinen geologinen nähtävyys. Se syntyi noin 520 miljoonaa vuotta sitten meteoriitin iskeytyessä maahan. Söderfjärden on tärkeä muuttolintujen levähdyspaikka ja mieluinen retkikohde lintuharrastajille. Stundarsin museo ja kulttuurikeskus Sulvalla tarjoaa aidon talonpoikaisympäristön mökkeineen, tavaroineen ja työkaluineen.

Botniahalli tarjoaa erinomaiset edellytykset urheilutapahtumille ja muille tilaisuuksille ympäri vuoden. Botniahallissa järjestetään muun muassa urheilukilpailuja, konsertteja, konferensseja, näyttelyitä ja messuja. Suomen pisin maantiesilta, Raippaluodon silta, on sekin käynnin arvoinen. Tämä 1 045 metriä pitkä silta yhdistää saariston ja mantereen. Sillalta voi ihailla maisemia jopa 30 metrin korkeudella merenpinnasta.