Esteettömyys

Kirjasto tarjoaa ainestoja ja palveluita, jotka sopivat kaikenlaisille lukijoille.

Kirja tulee

Kirja tulee -palvelu on suunnattu kuntalaisille, jotka eivät esimerkiksi iän, sairauden tai liikuntaesteen vuoksi voi itse asioida kirjastossa tai kirjastoautossa. Toimintaperiaatteena on, että kirjaston henkilökunta kokoaa sinulle säännöllisesti kirjakassin. Omainen tai ystävä voi hakea kirjakassin kirjastosta, jonne kassi myös palautetaan. Jos haku kirjastosta ei onnistu, pyrimme hoitamaan kuljetuksen muulla tavalla. Palvelu on maksuton. Ota yhteyttä kirjastoon jos haluat käyttää Kirja tulee -palvelua.

Celia

Celian äänikirjoja voivat käyttää ne, joille tavallisen kirjan lukeminen on esimerkiksi sairauden tai vamman vuoksi vaikeaa. Äänikirjat ovat saatavana cd-levyinä (mp3) tai sähköisessä muodossa. Kysy lisää kirjaston henkilökunnalta.

Isotekstiset ja selkokieliset kirjat

Kirjastosta löytyy sekä isotekstisiä että selkokielisiä kirjoja.

Isotekstisissä kirjoissa teksti (kirjaintyyppi) on iso ja selkeä. Kirja sisältöä ei ole muutettu, vaan sisältö on täsmälleen sama kuin vastaavassa kirjassa tavallisella tekstinkokolla. Isotekstiset kirjat on joskus jaettu kahteen niteen, jotta ne eivät olisi liian paksuja.

Selkokielisissä kirjoissa teksti on muunneltu niin, että se on helpompi lukea ja ymmärtää. Lauseet ovat lyhyempiä, eikä vaikeita tai pitkiä sanoja käytetä. Kirjastosta löydät sekä aikuisille että nuorille suunnattuja selkokielisiä kirjoja.

Kirjat muilla kielillä

Kirjastossa on kirjoja useita eri kielillä. Jos et löydä kirjoja haluamallasi kielellä, tai haluat enemmän kirjoja kuin kirjastolla on kokoelmassaan, kirjasto voi tilata kirjoja Monikielisestä kirjastosta sinulle. Monikielisen kirjaston valikoimiin kuuluu aineistoa aikuisille, nuorille ja lapsille noin 80 kielellä. Seuraavat kielet eivät kuulu Monikielisen kirjaston kokoelmiin: englanti, espanja, italia, ranska, saksa, venäjä, viro, pohjoismaiset kielet. Venäjänkieliset kirjat voi tilata Venäjänkielisestä kirjastosta Espoosta

Tilaaminen Monikielisestä kirjastosta ja Venäjänkielisestä kirjastosta on ilmaista.

Viittomakielinen kirjasto

Kuurojen liiton ry:n ylläpitämä Viittomakielinen kirjasto koostuu viittomakielisistä videoista. Viittomakielinen kirjasto löytyy osoitteesta https://viittomakielinenkirjasto.fi/.

Lukulasit

Kaikista kunnan kirjastoista löytyy muutama pari lukulaseja eri vahvuuksilla. Lukulasit voi lainata kirjastovierailun aikana.

Palvelukoirat

Palvelukoirat ovat tervetulleita kirjastoon.