Vähän vanhemmille oppilaille

Nuorisoasema Klaara

Nuorisoasema Klaara Vaasassa auttaa 13–22-vuotiaita nuoria. Voit itse varata ajan Klaaraan joko verkossa https://klaara.vaasa.fi tai puhelimitse 06 325 2850.

Mielenterveystalo

Mielenterveystalo on nettipalvelu, josta saa paljon mielenterveysasioihin liittyvää tietoa. Palvelu auttaa sinua arvioimaan oman tilanteesi vaikeusastetta ja kertoo sopivista palvelu- ja hoitopaikoista. Palvelussa voit myös tehdä itse erilaisia testejä.

Sluta panta ja Sekaisin

Sluta panta on valtakunnallinen chatpalvelu, jossa voit kysellä nuorisotoimen ammattilaisilta neuvoja ja tietoja ihmissuhteisiin, terveyteen ja tulevaisuuteen liittyvistä asioista ja yleensä asioista, jotka ovat elämässäsi tärkeitä juuri nyt. Chatti on auki ma, ti ja pe klo 19–22. Palvelulla on omat Facebook-sivut.

Sekaisin on auki 24/7.

Decibel

Decibelin toiminnan tavoitteena on tukea nuoria erilaisissa elämäntilanteissa ja vastata kysymyksiin, jotka käsittelevät nuorten elämää. Decibelissä voit kysyä mistä tahansa asiasta. Decibelin nettisivuilla on lisäksi muun muassa noin 15 000 nuorten aiemmin esittämää kysymystä vastauksineen.

Väestöliitto nuoret

Väestöliiton nuorten nettisivut antavat tietoa ihmissuhteista, psyykkisestä voinnista, itsetunnosta, turvallisuudesta ja paljon muusta. Nettisivuilla on myös erilaisia chatteja.

Peluuri

Peluuri tarjoaa apua ja tukea peliongelmaisille ja heidän läheisilleen.

Päihdelinkki

Päihdelinkin nettisivuilta löydät informaatiota huumeista ja väärinkäytöstä sekä erilaisia testejä. Voit muun muassa testata, miten nettiriippuvainen olet, tehdä huumeidenkäyttötestin, vastata alkoholikysymyksiin tai tehdä ohjeellisen mielialatestin, joka auttaa sinua tunnistamaan mielialanvaihteluja ja ymmärtämään, miten ne vaikuttavat toimintakykyysi.

USM

Klaara ja USM järjestävät yhdessä keskusteluryhmiä väärinkäyttäjien tai psyykkisistä ongelmista kärsivien vanhempien lapsille. Toiminnasta on lisätietoja Facebookissa, Instagramissa ja nettisivuilla.