Aineistot ja palvelut

Mustasaaren kirjastoissa on monipuolinen valikoima kirjoja, äänikirjoja ja e-kirjoja, sekä elokuvia, musiikkia ja aikakauslehtiä. Jos kirjastosta ei löydykään etsittyä aineistoa voi sitä myös tilata kaukolainana muista maan kirjastoista. Lue lisää kaukolainoista klikkaamalla vasemmalla olevaa linkkiä. 

Kirjastoissa on suuri määrä aikakauslehtiä luettavaksi ja lainattavaksi. Uusimman numeron voi lukea vain kirjastossa, mutta muiden numeroiden laina-aika on 14 päivää. Pääkirjaston lukusalissa on lisäksi sekä suomen- että ruotsinkielisiä paikallisia ja valtakunnallisia sanomalehtiä.

Pääkirjaston sanomalehtien lukusali aukeaa arkisin klo 8 (lauantaisin klo 10) ja on avoinna kirjaston sulkeutumiseen asti.

Tietokoneet ja langaton verkkoyhteys

Pääkirjastossa sekä Koivulahden, Raippaluodon ja Sulvan kirjastoissa on tietokoneita asiakaskäyttöön. Kaikissa kirjastoissa on langaton verkkoyhteys. Langattoman verkkoyhteyden salasanan saa palvelupisteeltä.

E-aineistot

Fredrika-kirjastojen tarjoamat e-aineistot Biblio, Viddla ja PressReader ovat saatavilla verkkosivulta fredrika.finna.fi. E-aineistojen lainaamiseen tarvitaan kirjastokortin ja PIN-koodin.

Liikuntakirjasto

Mustasaaren kirjastosta voi lainata myös urheiluvälineitä!

Välineet lainataan kirjastokortilla samalla tavalla kuin kirjaston muu aineisto, ja laina-aika on 14 päivää. Liikuntakirjasto sijaitsee pääkirjaston tiloissa, mutta välineitä voi tilata noudettavaksi myös kunnan sivukirjastoista. Lainassa olevat välineet ovat myös varattavissa.

Liikuntakirjasto sisältää laajan valikoiman erilaisia urheiluvälineitä kaikenikäisille ja jokaiseen vuodenaikaan. Lisätietoa vapaa-aikatoimen verkkosivulta.

Mustasaaren siemenkirjasto

Mustasaaren siemenkirjasto toimii näin:

Lainaa siemeniä kirjastosta. Viljele. Ota siemeniä talteen kasveista ja palauta, tai palauta jonkun toisen kasvin siemeniä.