Hyvinvointipolku

Luonto tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille ja auttaa palautumaan. Luonnossa liikkuessa verenpaine ja syke laskevat ja muutenkin olo paranee. Hyvinvointipolulla saat vinkkejä siitä, miten luonto auttaa rauhoittumaan. Toivomme, että hyvinvointipolulla kulkiessasi tunnet, miten stressi vähenee ja mielesi virkistyy.
Hyvinvointipolun lähtöpaikka on Hallonnäsin pysäköintipaikka, joka sijaitsee Iskmossa Tistronskärintiellä. Neljä kilometriä pitkällä polulla on 10 hyvinvointiharjoitusta. Hyvinvointipolun reitti tekee kaksi lenkkiä, Hallonnäs-Kråknäs ja Hallonnäskierros, ja voit itse valita, kumpaan suuntaan lähdet. Voit myös kiertää vain osan polusta, sillä pysäköintipaikka sijaitsee lenkkien välissä. Hyvinvointiharjoitukset voi tehdä missä järjestyksessä tahansa. Polku on merkitty sinisillä sydämillä.

Hyvinvointipolku on toteutettu yhteistyössä kunnan ehkäisevän päihdetyön tiimin, Up, Out and Move! -liikuntahankkeen ja Iskmosunden rf:n kanssa. Ehkäisevän päihdetyön tiimin työn tavoitteena on ennaltaehkäistä ja vähentää päihteiden aiheuttamia haittoja. Työ kohdistuu alkoholi-, huumausaine- ja rahapelihaittojen sekä tupakoinnin vähentämiseen. Työn tarkoituksena on lisätä tietoa ja edistää hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta. Up, Out and Move! on Mustasaaren kunnassa toteutettava liikuntahanke, joka painottuu perheliikuntaan ulkona sekä yhdessä kuntoiluun ja liikkumiseen.
Lisätietoja antavat ehkäisevän päihdetyön nuorisotiedottaja Hannah Skogström, puh. 044 727 7391, tai Up, Out and Move! -hankekoordinaattori Jessica Strandholm, puh. 050 517 6662.

Hyvinvointipolku on osa Iskmo-Jungsundin vaellusreitistä.