Korsholms högstadiumin peruskorjaus ja saneeraus

Kunta tiedottaa tällä sivulla töistä ja niiden etenemisestä. 

Kiinteistötoimi on yhteistyössä Korsholms högstadiumin rehtorin kanssa kesäkuussa 2021 lähettänyt tiedotteen koulun tilanteesta kaikille huoltajille. Kirje on lähetetty huoltajille Wilman kautta. Kirje on ladattavissa alla olevasta linkistä.

Huoltajille lähetettiin tiedote myös ennen koulun alkamista syksyllä 2020, linkki on tässä:

Taustaa

Investigo Oy Ab teki vuonna 2018 kunnan toimeksiannosta Korsholms högstadiumin kuntotarkastuksen. Tarkastuksen pohjalta kiinteistötoimi on saanut hyvän käsityksen tilanteesta. Tarkastusraportti toimii koulun kokonaissuunnittelun perustana.

Kunta on viime vuosina tehnyt kiinteistössä saneerauksia, korjauksia ja remontteja mutta myös rakentanut aivan uusia lisärakennuksia. Työt ovat parhaillaan käynnissä, ja ne jatkuvat jonkin aikaa. Kiinteistötoimi on toimittanut toimenpidesuunnitelma Länsirannikon ympäristöyksikölle maaliskuussa.

Koulua koskevat tutkimukset, raportit ja lausunnot on koottu alle. Laajaan, vuonna 2018 laadittuun raporttiin voi tutustua kiinteistöpäällikkö Ronny Haglundin luona Mustasaaren virastotalossa. Sovi ajankohdasta etukäteen. 

Tutkimukset ja raportit

Yhteenveto Investigo Oy Ab:n raportista 2018 (ruotsiksi): 

Länsirannikon ympäristöyksikön lausunto 2019 (ruotsiksi): 

Kiinteistötoimen laatima toimenpidesuunnitelma (2020) (ruotsiksi):

Länsirannikon ympäristöyksikön lausunto toimenpidesuunnitelmasta (ruotsiksi):

Tehdyt toimenpiteet

Vuonna 2016 käynnistettiin Korsholms högstadiumin ja Smedsby-Böle skolan lisärakennuksen suunnittelutyö. Lisärakennus otettiin käyttöön elokuussa 2019. 

Kesällä 2019 kiinteistön vanhempien osien kaikissa luokka- ja opettajainhuoneissa tehtiin ikkunoiden tiivistystyöt. 

Syyslomalla 14.–18.10.2019 luokkahuoneen NÖ7 ulkoseinät sekä seinien ja lattioiden yhtymäkohdat ja seinien ja kattojen yhtymäkohdat tiivistettiin. 

2020
Joululoman 2019 aikana samat toimenpiteet tehtiin NÖ5- ja NÖ6-luokissa, ja maaliskuun 2020 alussa valmistuivat kaikki Norra övre -käytävän luokkahuoneet.

LM1-tilan vauriot korjattiin huhtikuussa 2020. Vanhat eristeet poistetiin, ja uusi väliseinä rakennettiin. 

Kesän 2020 aikana SN-käytävässä tehtiin asbestisaneeraus ja uusi lattiapäällyste asennettiin. Ulkoseinät ja läpiviennit kellaritiloihin tiivistettiin. Laboratoriokäytävän päätyseinä korjattiin kesän aikana. 

Koulurakennuksen alaosat on tarkastettu ja kesän 2020 aikana opettajanhuoneen alapuolella oleva ryömintätila siivottiin ja tuuletettiin. 

2021
Opettajainhuoneosa saneerattiin tiiviiksi vuodenvaihteessa 2020‒2021.

Kouluterveydenhoitajien tilat korjattiin keväällä 2021.

Listaa päivitetään sitä mukaa kun työt etenevät.

Jatkotoimenpiteet

Kesäloman 2021 aikana ilmanvaihtojärjestelmä säädetään kokonaisuudessaan. Tämä tehdään viiden vuoden välein. Säätötoimissa kiinnitetään erityishuomio siihen, että painetasapaino on oikea. Säätötoimien yhteydessä poistetaan osa ilmanvaihtojärjestelmään kuituja tuottavista lähteistä.

Myös hammaslääkäreiden vastaanottohuoneet kouluterveydenhuollon tiloissa korjataan kesän aikana.

Toimenpiteitä muissa ryömintätiloissa jatketaan suunnitellusti. Ryömintätilojen ilmanvaihtojärjestelmään tehdään lisäasennuksia.

Lisää jatkotoimenpiteitä julkaistaan, kun kiinteistötoimi on toimittanut lopullisen toimenpidesuunnitelman Länsirannikon ympäristöyksikölle.