Kuvataide

Taidekokoelma

Kunta omistaa ja hallitsee runsasta taidekokoelmaa, joka muodostuu tällä hetkellä noin tuhannesta työstä. Taideteoksia on sijoitettu kunnan kiinteistöihin sekä työhuoneisiin että julkisiin tiloihin. Kokoelmaa ei ole koottu järjestelmällisesti, vaan se on kasvanut vuosien saatossa. Se muodostuu satunnaisesti ostetuista taideteoksista  ja lahjoista. Kokoelmassa on vakiintuneiden suomalaisten ammattitaiteilijoiden teoksia sekä Mustasaareen ja se ympäristöön sidoksissa olevien taiteilijoiden töitä. Uusia taidehankintoja tehdään vuosittain kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan aloitteesta.

Harrastelijataiteilijat

Haluatko esitellä taidettasi Mustasaaressa? Mikäli  haluat, ota yhteyttä aikuisopistoon. Kulttuuritalon aulan voi varata taidenäyttelyä varten.

Ammattitaiteilijat

Maailmanperintöportin galleria on Mustasaaren kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan ylläpitämä. Galleriatoiminnan tarkoituksena on pystyä tarjoamaan taiteilijoille innostava näyttelytila maailmanperintöalueellamme. Meille on myös tärkeää, että saamme esitellä kävijöille teoksia, joita omat taiteilijamme ovat luoneet tässä ja nyt.  Kalenterivuoden aikana järjestetään 4–5 näyttelyavajaiset yhteistyössä taideyhdistysten ja ammattitaiteilijoiden kanssa. Lue lisää Arte Maren omalta sivulta.

Taiteen perusopetus

Mustasaaren aikuisopisto järjestää lakisääteisenä taiteen perusopetuksena kuvataiteen ja käsityön opetusta. Opetusta annetaan ruotsiksi ja suomeksi, ja toiminta on suunnattu lähinnä lapsille ja nuorille. Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet löytyvät aikuisopiston omilta verkkosivuilta.