Kaikukortti

Kulttuuri kuuluu kaikille, mutta kaikilla ei ole varaa ostaa esimerkiksi museo-, teatteri- tai konserttilippuja. Tilanteen parantamiseksi olemme ottaneet Mustasaaressa keväällä 2022 käyttöön Kaikukortin. Kaikukortin tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien henkilöiden mahdollisuuksia osallistua taide- ja kulttuurielämään.

Kaikukortti-toiminnan kulttuuripaikat Mustasaaressa:

Stundars www.stundars.fi

Korsholman musiikkijuhlat www.korsholmmusicfestival.fi

Mustasaaren aikuisopisto www.aikuisopisto.mustasaari.fi

Mustasaaressa Kaikukortteja jakavat:

työllisyyskoordinaattorit virastotalolla

sosiaalityöntekijät virastotalolla (hyvinvointialue)

etsivät nuorisotyöntekijät virastotalolla

Senioripiste Sepänkylässä

Mikä Kaikukortti?

Kaikukortilla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja esimerkiksi festivaaleille, teatteriin tai konsertteihin. Kortti on henkilökohtainen, ja se ei maksa mitään. Kortti on voimassa vuoden kerrallaan.

Kenelle Kaikukortti on tarkoitettu?

– Voit saada Kaikukortin, jos olet jonkin Kaikukortti-toiminnassa mukana olevan organisaation tai palvelun asiakas eikä sinulla ole varaa ostaa pääsylippuja.

– Olet vähintään 16-vuotias.

Mistä Kaikukortin saa?

Saat Kaikukortin, jos olet Mustasaaren sosiaalipalvelujen, etsivän nuorisotyön, työllisyyspalveluiden tai Senioripisteen asiakas.

– Pyydä Kaikukorttia henkilökunnalta.

– Sinun ei tarvitse kortin saamiseksi tehdä selvitystä tuloistasi.

Minne Kaikukortti käy?

Kaikukortilla voi hankkia pääsylippuja useisiin kulttuuri- ja liikuntakohteisiin koko maassa, esimerkiksi museoihin, teattereihin, festivaaleille, konsertteihin ja uimahalleihin. Mustasaaressa Kaikukortti-toimintaan kuuluvat Stundars, Korsholman musiikkijuhlat ja Mustasaaren aikuisopisto.

Kaikki Kaikukortti-toiminnassa mukana olevat kulttuurikohteet kertovat omilla verkkosivuillaan, mihin tapahtumiin tai esityksiin kortilla voi saada pääsylippuja. Voit myös soittaa suoraan kohteeseen ja kysyä tapahtumista, joihin Kaikukortti käy.

Miten saan Kaikukortilla pääsylipun tai kurssipaikan?

Kaikukortilla pääsyliput hankitaan kulttuurikohteen omasta lipunmyynnistä. Lippua hankkiessasi sinun pitää näyttää Kaikukorttisi ja ilmoittaa sen numero. Kaikukortilla ei voi hankkia lippuja verkkokaupoista.

Jos haluat osallistua aikuisopiston kursseille, ilmoittaudu kurssille tavalliseen tapaan etukäteen ja ilmoita Kaikukorttisi numero opiston kansliaan puhelimitse. Kortilla saatavien pääsylippujen ja kurssipaikkojen määrä voi olla rajattu.

Saanko Kaikukortilla lippuja lapsilleni tai lastenlapsilleni?

Jos sinulla on alle 16-vuotiaita lapsia, voit hankkia Kaikukortilla liput myös heille, kun menette johonkin tapahtumaan yhdessä. Isovanhempana voit hankkia pääsyliput lapsenlapsillesi, kun menette tapahtumaan yhdessä.

Voinko käyttää Kaikukorttia muillakin paikkakunnilla kuin kotipaikkakunnallani?

Kaikukortilla voit hankkia pääsylippuja myös muilla paikkakunnilla järjestettäviin kulttuuritapahtumiin Mustasaaren Kaikukortti-tarjonnan lisäksi. Muiden paikkakuntien kulttuuritarjontaan voi tutustua tarkemmin Kaikukortin verkkosivuilla.

Lisätietoja saa kulttuurisihteeriltä.