Tulevat teemaillat

Tekoäly: Johdanto ja käytännön soveltaminen työelämässä

Mustasaaren kunta järjestää yhdessä Vasekin ja Mustasaaren yrittäjien kanssa ilmaisen teemailtapäivän tekoälystä Mustasaarisalissa torstaina 18.4. klo 14–17.

AI eli tekoäly on yksi aikamme puhutuimmista teknologioista, se kiehtoo samalla kun se pelottaa. Mikä on tekoäly ja miten voimme parhaiten hyödyntää tekoälyä työssämme? Tästä paljon puhutusta teknologiasta saamme varmasti hyödyllistä tietoa huhtikuussa, kun Johan Westö ja Christoffer Björkskog Noviasta sekä Minna-Maarit Jaskari Vaasan Yliopistosta tulevat kertomaan aiheesta lisää.

Johdatus tekoälyyn

Johan Westö aloittaa iltapäivän ohjaamalla meidät tekoälyn maailmaan. Hän antaa meille kattavan johdannon tekoälyyn: mitä se todella tarkoittaa, miksi siitä on tullut niin uskomattoman ajankohtainen juuri nyt ja mihin suuntaan kehitys vie. Saamme selkeän käsityksen tästä uraauurtavasta alasta, peruskäsitteistä uusimpiin innovaatioihin.

Miten hyödynnät tekoälyä päivittäisessä työssäsi?

Käytännön esimerkkejä kielimalleista ja kuvanmuodostuksesta

Christoffer Björkskog näyttää meille, miten voimme konkreettisesti soveltaa tekoälyä päivittäisessä työssämme. Käytännön esimerkkien, kielimallien ja kuvanmuodostuksen avulla Christoffer näyttää, miten tekoäly voi muuttaa työtapojamme ja nostaa tuottavuutemme uusiin korkeuksiin. Opimme automatisoimaan rutiinitehtäviä, parantamaan päätöksentekoa ja vapauttamaan aikaa luovaan työhön.

Geneerinen tekoäly yrittäjän tukena markkinoinnissa ja myynnissä

Miten yrittäjä voi hyödyntää tekoälyä omassa markkinoinnissaan? Miten tekoäly taipuu niin ideointiin, suunnitteluun kuin markkinoinnin toteutukseen? Millaisia haasteita liittyy tekoälyn käyttöön? Entä milloin kannattaa jättää koko tekoäly käyttämättä. 

Minna-Maarit Jaskari on markkinoinnin opettaja ja tutkija Vaasan yliopistosta. Tekoälyn hyödyntäminen markkinoinnin arjessa, korkeakouluopetuksessa sekä tutkimuksessa on ollut yksi hänen kiinnostuksen kohteitaan viimeisen puolentoista vuoden ajan. Hän on luennoinut aiheesta niin yliopistossa kuin yrittäjille ja opetuksen ammattilaisille. Hänen luennoissaan korostuu generatiivisen tekoälyn vastuullinen käyttö ja ymmärrys siitä, että tekoäly on työelämätaito, jota kaikkien kannattaa osata käyttää edes vähän. 

Ohjelma:

Klo 13.30–14 Kahvitarjoilu ja verkostoituminen

Klo 14-17 Tekoälyä käsitteleviä seminaareja + kysymyksiä ja keskustelua

Tervetuloa!

Ilmoittaudu viimeistään 14.4.


Edelliset teemaillat

Teemailta verotuksesta 13.9. klo 17.30-20

Syksyn ensimmäinen teemailta tehdään yhteistyössä Veronmaksajain Keskusliiton Vaasan seudun paikallisyhdistyksen kanssa, verojuristi Johnny Örnberg kertoo suomeksi eri yritysmuodoista verotuksessa.
Christoffer Granholm Ernst & Youngista sekä Kjell Nydahl Vasekista luennoivat ruotsiksi verotuksesta yrityksen myynnin ja sukupolvenvaihdoksen yhteydessä.

Verotus yrityksen myynnin ja sukupolvenvaihdoksen yhteydessä

Yritysmyynnin tai sukupolvenvaihdoksen yhteydessä on huomioitava monta eri asiaa. Verotusasiat ovat aina ajankohtaisia ja voivat tuntua haastavilta. Christoffer Granholm Ernst & Youngista sekä Kjell Nydahl Vasekista ovat asiantuntijoita aiheessa ja osaavat kertoa mitkä veroasiat sinun on huomioitava myydessäsi yritystäsi. He kertovat myös, miten ajatella tilipäätöksen suhteen, kehen on oltava yhteydessä ja mitkä asiakirjat on hankittava.

Tule mukaan oppimaan lisää verotusasioista.

Klo 17.30 kahvitarjoilu

Klo 18.00 Eri yritysmuodot verotuksessa – Johnny Örnberg, verojuristi

klo 19.00 Verotus yrityksen myynnin ja sukupolvenvaihdoksen yhteydessä – Christoffer Granholm ja Kjell Nydahl

Paikka: Arbetets vänner, Ajurinkatu 14, 65100 Vaasa

Ilmoittaudu mukaan

Yrittäjäjuhla 15.9.

Jatkamme juhlavuodenviettoa yrittäjäjuhlalla Berny’s -ravintolassa 15.9. kello 19.
Mustasaaren kunnan elinkeinoneuvosto tarjoaa kolmen ruokalajin illallisen tervetuliaismaljoineen.
Jokainen maksaa itse omat juomat. Paikkoja on 150 ja ilmoittautuminen on sitova. Paikat on tarkoitettu Mustasaaressa rekisteröityneille yrittäjille tai heille, jolla on yritystoimintaa Mustasaaressa.

Aika: 15.9. klo 19

Paikka: Restaurant Berny’s

Ilmoittaudu viimeistään 10.9.

*PERUTTU* Mustasaari x Ilkka: Näin tavoitat suomenkieliset asiakkaat Vaasan ja Mustasaaren alueella

Lämpimästi tervetuloa Yrittäjä-teemailtaan kuulemaan vinkkejä, miten tavoitat suomenkieliset asiakkaat Vaasan ja Mustasaaren alueella monikanavaisen markkinoinnin avulla. Illan aikana valotetaan myös Vaasa-lehden toimintatapoja. Tilaisuus järjestetään yhdessä Mustasaaren kunnan kanssa.

Ohjelma:
18:00 Kahvitarjoilu
18:20 Lämpimästi tervetuloa
Ilkan esittely
Monikanavainen markkinointi
Vaasa-lehden esittely
Lehtimainonnan vaikuttavuus
Halukkaille kierros Vaasa-lehden toimituksen tiloissa
20:00 Tilaisuus päättyy

Aika: 25.10. klo 18-20

Paikka: Monitori, Ilkka-Pohjalaisen talo, Hietasaarenkatu 19

Ilmoittaudu viimeistään 23.10.

Infotilaisuus eri yritystuista ja rahoitusmahdollisuuksista

On olemassa paljon yrityksille tarkoitettuja tuki- ja rahoitusmahdollisuuksia eri instansseissa. Teemaillan aikana Aktion Österbottenin, ELY-keskuksen ja VASEKIN asiantuntijat kertovat pien- ja keskikokoisten yritysten mahdollisuuksista hakea rahoitustukea näiden organisaatioiden kautta.

Illan ohjelma

Isabella Wiklund ja Maria Carstensen kertovat Aktion Österbottenin tarjoamista yritystuista ja rahoitusmahdollisuuksista.

Matias Smeds ja Henna Henriksson kertovat ELY-keskuksen yritystuista ja rahoitusmahdollisuuksista.

Illan päätteeksi VASEK tiedottaa toiminnastaan.

Aika: 16.11. klo 18-20

Paikka: Hotel Vallonia, Sepänkylä

Ilmoittaudu viimeistään 14.11.

Info- ja keskustelutilaisuus Fjärdskärin tulevaisuudesta 20.2. klo 18

Mustasaaren kunta haluaa kehittää Fjärdskäriä, yhtä kunnan suosituimmista taukopaikoista. Onko sinulla liikeidea, joka sopisi Fjärdskäriin, tai haluatko osallistua kehitykseen?
Tule mukaan kunnan tietoiskutilaisuuteen ravintola Berny’siin 20.2 klo 18!
Ilmoittaudu viimeistään 18.2

Numeroiden taustalla – Katsaus tilinpäätöksen salaisuuksiin 21.2. klo 18

Tervetuloa mielenkiintoiselle luennolle, jolla alan rautaiset asiantuntijat Christoffer Granholm ja Fredrik Norrlin vievät sinut kiinnostavalle matkalle liiketalouden sydämeen – tilinpäätökseen! Tämä on mahdollisuus sinulle, joka et halua vain ymmärtää, vaan myös kehittää taitojasi lukea tilinpäätöstä.

Sukellus tilinpäätökseen: Christoffer Granholm käy läpi tilinpäätöksen rakenteen ja sisällön ja paljastaa tilinpäätöksen kriittiset yksityiskohdat, joiden avulla saat tarpeeksi tietoa päätöksentekoa varten. Tarkastamme yrityksen rahavirran ja tuloksen niin, että monimutkaiset numerot muuttuvat helposti ymmärrettäviksi ja hyödyttävät liiketoimintastrategiaasi.

Kaikki vastuunjaosta: Seuraavaksi opit kirjanpidon ja tilinpäätöksen tarkasta vastuunjaosta. Christoffer Granholm ja Fredrik Norrlin kertovat, kuka hoitaa mitäkin ja miten voit optimoida yhteistyötä, jotta varmistetaan sujuva ja oikea kirjanpitoprosessi.

Verotusperiaatteet vähemmän mystisesti: Saat tutustua Christoffer Granholmin näkemyksiin yritysten yleisistä verotusperiaatteista, jotta ymmärrät, kuinka nämä periaatteet vaikuttavat yrityksesi veroasemaan.

Kysymyksiä ja vastauksia: Informatiivisen luennon jälkeen sinulla on mahdollisuus kysyä asiantuntijoilta sinua mietityttävistä asioista.

Liiketoimintaymmärrys uudelle tasolle: Luento antaa sinulle tietoja ja työkaluja, joiden avulla voit tehdä strategisia päätöksiä ja viedä toimintaasi eteenpäin. Tätä kahden arvostetun asiantuntijan pitämää luentoa et halua jättää väliin!

Aika: 21.2.2024 klo 18-20

Paikka: HÖK-ravintola, Eteläinen Fulmossenintie 1–3, 65610 Mustasaari

Ilmoittaudu viimeistään 18.2.

Aidolla brändillä arvoa 14.3. klo 18-20

Mikä on brändi ja miksi brändiin kannattaa panostaa?

Aidolla brändillä arvoa -teemaillassa Kind Lifen brändikonsultti Maarit Kallio avaa, miten jokainen yrittäjä voi rakentaa brändistään aidon ja merkityksellisen sekä miten brändi luo arvoa liiketoiminnalle.

Teemaillassa osallistujat saavat myös oman brändin vahvistamista koskevia kysymyksiä pohdittaviksi.

Kind Lifen Maarit Kalliolla on yli 15 vuoden kokemus brändien konseptoinnista. Yrittäjille ja yrityspäättäjille hän toimii yhteistyökumppanina, joka auttaa tunnistamaan vahvuudet, löytämään vastuullisuuskärjen ja kiteyttämään brändistä merkityksellisen ripauksella rohkeutta.

Osallistu luennolle ja inspiroidu nostamaan hyvä esille yrityksestäsi!

Illan aikana käsittelemme:

Mikä on brändi ja miten brändi luo arvoa liiketoiminnalle? Miten brändiä rakennetaan?

Mikä tekee brändistämme ainutlaatuisen?

Askelmerkit aidon ja merkityksellisen brändin vahvistamiselle

Kenelle?

Teemailta on suunnattu erityisesti pienyrittäjille, mutta sisällöstä hyötyvät myös liiketoiminnan vetäjät ja markkinointivastaavat.

Aika: 14.3. klo 18-20

Paikka: HÖK-ravintola, Eteläinen Fulmossenintie 1–3, 65610 Mustasaari

Ilmoittaudu viimeistään 12.3.

Hankintaosaamisella onnistuneisiin kauppoihin – Teemailta kilpailutuksesta asianajaja Nathalie Myrskogin johdolla 19.3. klo 18

Kiinnostaako tarjouksen jättäminen kilpailutuksissa ja haluat tulla tutuksi Mustasaaren kunnan uuden hankintaohjeen kanssa? Osallistu siis teemailtaan, jossa asiantuntijana on asianajaja Nathalie Myrskog! Saat arvokasta tietoa ja käytännön vinkkejä, joiden avulla vahvistat mahdollisuuksiasi kimuranteissa hankinnoissa.

Illan ohjelma:

Ohjeistus pienhankintojen toteuttamiseen
– Pienhankintojen taloudelliset rajat ja menetelmät
Hankintaprosessi isommissa hankinnoissa
– Kynnysrajat & ilmoittaminen
– Voittavan tarjouksen valinta
– Hankintapäätös & muutoksenhaku
Julkisuus ja salassapito
– Tarjousasiakirjojen julkisuus
– Yrityssalaisuuksien suoja
Tarjouspyyntöihin ja tarjousten jättämiseen liittyviä käytännön kysymyksiä ja vinkkejä

Nathalie Myrskog on asianajaja DKCO Asianajotoimistossa. Hänen erityisosaamisalueisiinsa kuuluvat julkiset hankinnat ja kaupalliset sopimukset. Julkisten hankintojen saralla hänellä on kokemusta muun muassa rakennusurakoiden, konehankintojen, jätekuljetusten, etälääkäripalvelujen ja useiden IT-järjestelmien kilpailuttamisesta. Myrskog on avustanut sekä hankintayksiköitä että tarjouksen tehneitä yrityksiä hankinnoissa ja markkinaoikeuden prosesseissa.

Aika: 19.3. klo 18-20

Paikka: HÖK-ravintola, Eteläinen Fulmossenintie 1–3, 65610 Mustasaari

Ilmoittaudu viimeistään 17.3.


Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Linkki alasivulle, jossa infoa henkilötietojen käsittelystä