Järvisyyhy
Cercaria ocellata -imumadon toukat voivat aiheuttaa uimareilla uinnin jälkeen voimakasta ihon kutinaa, järvisyyhyä. Cercaria-toukat ovat vesilintujen loisia, ja kotilot toimivat niiden väli-isäntinä vedessä. Vapautuessaan kotiloista toukat voivat vesilinnun sijasta tunkeutua uimarin ihoon aiheuttaen voimakasta kutinaa ja näppylöitä. Kutina häviää yleensä muutamassa tunnissa, mutta näppylät säilyvät iholla pidempään.
Järvisyyhyä esiintyy matalassa, ruovikkoisessa vedessä. Uimarannan yleisellä kunnossapidolla voidaan heikentää toukkien elinolosuhteita ja siten vähentää niiden määrää uimavedessä. Kunnossapitotoimia ovat esimerkiksi niittäminen, uimarannan hiekoittaminen ja kotiloiden määrän vähentäminen.
Uimari voi ehkäistä järvisyyhyä välttämällä kahlaamista matalassa ruovikkoisessa uimavedessä, menemällä uimaan laiturilta, käymällä suihkussa heti uimisen jälkeen ja kuivaamalla iho uinnin jälkeen karhealla pyyhkeellä.
Carcaria-toukkien esiintymistä ei voida todeta uimaveden laadun säännöllisen seurannan perusteella, vaan toimiin ryhdytään tapauskohtaisesti.