Mustasaaren juhlavuosi alkaa virallisesti maanantaina 13.2.


Mustasaaren kunnan tuplajuhlavuosi alkaa virallisesti maanantaina 13.2. Juhlavuoden vietto alkaa kunnanvaltuuston juhlakokouksella kello 17.

Logo

Esityslistalla on muun muassa päätös juhlarahaston perustamisesta. Juhlarahaston tarkoituksena on edistää lasten ja nuorten sekä ikäihmisten hyvinvointia.

Kuntalaiset ovat tervetulleita seuraamaan kokousta joko paikan päällä tai suorana lähetyksenä Malax TV:n Youtubekanavan kautta.

Monta tapahtumaa on jo suunniteltu juhlavuodelle.

12.5. järjestetään Ellyn markkinat Elly Sigfridsin torilla Sepänkylässä.

29.7. järjestetään juhlavuosikonsertti Raippaluodon kirkossa Korsholman Musiikkijuhlilla.

18.11. kunta järjestää Botniahallissa Mustasaaren messut.

Raippaluodon kirkko
Korsholman Musiikkijuhlien konsertti nro 11 on Mustasaaren 675-vuotisjuhlavuoden juhlakonsertti.

Kunta on myös kutsunut kaikki paikalliset yhdistykset mukaan toteuttamaan juhlavuotta ja monta yhdistystä ovat jo ilmoittaneet tapahtumista.

Ohjelmassa on muun muassa Postrodden (Postisoudut) kesäkuussa sekä kyläjuhlat Sulvalla lokakuussa. Myös Stundarsin 50-vuotisjuhla kesäkuussa on osa kunnan virallista juhlavuosiohjelmaa.

Juhlavuoden tapahtumakalenteriin voi tutustua kunnan nettisivuilla. Linkki tapahtumakalenteriin.

Kalenteria päivitetään vuoden aikana.

Mustasaari mainittiin ensimmäisen kerran 13.2.1348

Ensimmäinen virallinen maininta Mustasaaresta löytyy kuningas Maunu Eerikinpojan kirjeestä 13.2.1348. Tällä kuninkaallisella kirjeellä Mustasaaren pitäjän asukkaat saivat oikeuden ostaa ja myydä elintarvikkeita. Tänä vuonna tästä tulee kuluneeksi 675 vuotta, mikä tarkoittaa, että kunta juhlii historiallista nimeään Mustasaari/Korsholm.

Tänä vuonna nykyinen Mustasaaren kunta juhlii myös 50-vuotista yhteistä historiaa.

Mustasaaren kunta aloitti toimintansa nykyisessä muodossaan 1.1.1973. Nykyinen kunta muodostettiin, kun silloiset kunnat Björköby, Koivulahti, Mustasaari, Raippaluoto ja Sulva yhdistyivät.

Lisää uutisia