Omakotitontit

Mustasaaren kunta tarjoaa myyntiin omakotitontteja eri puolilla kuntaa sijaitsevilla asemakaava-alueilla ja alueilla, joilla on maankäyttösuunnitelma.

Asemakaava-alueiden tonteille on rakennettu kunnallistekniikka valmiiksi, kun taas maankäyttösuunnitelma-alueilta voi puuttua kunnallistekniikka.

Vapaita tontteja varataan hakemuksesta. Useimmissa tapauksissa tontit varataan viranhaltijapäätöksellä. Varausaika on 10 kuukautta, ja tänä aikana on jätettävä rakennuslupahakemus rakennusvalvontaan. Rakennuslupahakemuksen jättämisen jälkeen laaditaan kauppakirja. Tontista peritään varausmaksu, joka on 500 euroa.

Uusista jakoon tulevista tonteista ilmoitetaan kunnan verkkosivuilla ja paikallislehdissä, ja tontit jakaa yhdyskuntarakentamisen lautakunta.

Useimmat tontit myydään erottamattomina määräaloina, mikä tarkoittaa, että tontti lohkotaan kunnan kantakiinteistöstä maanmittaustoimituksessa, jonka kustannuksista vastaa ostaja. Tietyissä erityistapauksissa kunta on sallinut tonttien lohkomisen ennen niiden jakamista. Tällaisista tonteista kunta veloittaa 1 000 euron kiinteistönmuodostusmaksun tontin kauppahinnan laskuttamisen yhteydessä.

Ostajat maksavat kaupanvahvistajan korvauksen, varainsiirtoveron, lainhuudatuskulut ja maanmittausmaksun.

Vapaat tontit: