Juuri kunnostettu Kulttuuritalo ilahduttaa sekä henkilökuntaa että vierailijoita: ”Täällä tuntuu avaralta ja valoisalta”


Juuri kunnostetun Kulttuuritalon raikkaat pinnat ja terve sisäilma ilahduttavat vierailijoita. Kulttuuritalon kunnostus valmistui elokuussa ja syyskuun alusta myös kahvila on taas auki, kertoo aikuisopiston rehtori Monika Fröjdö.

Kvinna i auditorium

Kulttuuritalossa vierailevat huomaavat ensimmäisenä raikkaat uudet pinnat. Rakennus vuodelta 1986 on saanut kunnon päivityksen kuluvana vuonna. Kirjaston kunnostus valmistui tammikuun alussa ja aikuisopiston kunnostus elokuussa.

Suurin toimenpide remontoinnin aikana on ollut ilmanvaihdon uusiminen. Se ei näy ulospäin, mutta sillä on iso merkitys varsinkin Kulttuuritalon henkilökunnalle.

– Kiinteistön sisäilmassa oli liikaa kuituja, ja se oli iso ongelma henkilökunnalle. Nyt aggregaatit on uusittu, kertoo Johan Klemets, kunnan sisäilmatoimenpiteiden rakennuttajainsinööri.

Pinnat ja tekniikka on uusittu

Aikuisopistossa on myös vaihdettu sisäseinä, joka oli alunperin vanha julkisivu mutta muutettu sisäseinäksi vuonna 2006 tehdyn laajennuksen yhteydessä. Kiviseinä oli kostea ja se poistettiin tulevien ongelmien ehkäisemiseksi.

– Samalla kun teimme toimenpiteitä sisäilman parantamiseksi Kulttuuritalossa, uusimme tekniikan ja remontoimme pinnat sekä aikuisopistossa että kirjastossa, sanoo Klemets.

Mies käytävässä
Johan Klemets, kunnan sisäilmatoimenpiteiden rakennuttajainsinööri

Aikuisopistossa on muun muassa uusittu kaikkien luokkien lattiamatot ja käytäviin on asennettu klinkkerilattiat. Vessat ovat saaneet uudet pinnat ja valaisimet. Sisäkatot on uusittu ja sähköjärjestelmä on päivitetty nykyisten standardien mukaiseksi.

Musiikkisali on saanut uuden lattian.

Kirjaston yläpuolella oleva vesikatto on myös uusi. Kirjasto on kärsinyt vesivuodoista monena vuonna, joten katon vaihtaminen oli tarpeen.

Vähän töitä jäljellä vielä syksyn aikana

Kirjastossa on muun muassa uusittu lattiamatot lukusalissa, käsikirjastossa, toimistotiloissa ja sosiaalitiloissa. Myös palohälytysjärjestelmä ja hätävalaistusjärjestelmä on vaihdettu.

– Syksyn aikana on vielä vähän töitä jäljellä. Lämmönvaihdin uusitaan ja ikkunapeltejä korjataan, sanoo Klemets.

Aikuisopiston rehtori Monika Fröjdö on erittäin tyytyväinen remonttiin.

– Täällä tuntuu valoisalta ja avaralta, kun tulee sisään. Huomaa myös, että meillä on nyt terveellinen sisäilma.

Uusittua Mustasaari-salia voi varata erilaisiin tilaisuuksiin

Fröjdön mukaan myös vierailijat ja aikuisopiston kurssilaiset ovat antaneet erittäin positiivista palautetta, etenkin uudistuneesta Mustasaari-salista. Siellä vanhat roosanväriset tuolit ovat saaneet uudet kankaat luonnonläheisissä väreissä – eniten vihreää, mutta mukana on myös sinistä. Idea tuli sisustusarkkitehti Johan Ångermanilta.

–  Ajatuksena on, että metsänvihreän keskellä on pilkahduksia merestä ja taivaasta, kertoo Fröjdö.

Auditorio
Mustasaari-saliin mahtuu 325 henkilöä.

Salin vuokraaminen on mahdollista yksityishenkilöille, yhdistyksille ja muille toimijoille. Kunnan koulut saavat käyttää salia ilmaiseksi. Mustasaari-sali varataan kanslian kautta, puhelinnumerosta 06-3277266.

Fröjdö on iloinen, että henkilökunta on saanut olla mukana vaikuttamassa remonttiin.

–  Olemme saaneet olla mukana koko prosessissa ja muun muassa valita laatat ja klinkkerit.

Kahvila Rosetten on auki maanantaista torstaihin

Kahvila Rosetten on taas auki Kulttuuritalossa. Kahvila, jota pyörittää Andreas Knips hembageri, on auki maanantaista torstaihin kello 11–20. Kahvila palvelee kirjaston asiakkaita, aikuisopiston kurssilaisia sekä yleisöä. Tarjolla on kahvia, teetä ja muita juomia sekä suolaista ja makeaa syötävää.

Kahvila palvelee maanantaista torstaihin kello 11–20.

Katkarapuvoileipiä ja salaatteja löytyy lounasvaihtoehtoina joka päivä ja pizzaa on saatavilla keskiviikkoisin ja torstaisin. Voi myös ostaa mukaan ruokaleipiä ja tilata kakkuja.

Aikuisopiston tiloissa on myös mahdollista järjestää kokouksia ja juhlia ja antaa kahvila Rosettenin hoitaa tarjoilut, sanoo kahvilaemäntä Annette Hjortman.

Lisää uutisia