Mustasaaren Aaveet

Olemme kaivelleet arkistoja ja haastatelleet ihmisiä Mustasaaren kummitustarinoista ja -paikoista. Tuloksena on syntynyt audio-opastuksia omatoimikierroksille – vilpittömänä tarkoituksena herättää kuuntelijassa kauhunväristyksiä!Pimeät syys- ja talvi-illat sopivat täydellisesti kummituskierroksiin.Tarvitset mukaasi vain puhelimen, jossa on nettiyhteys ja mahdollisesti myös korvakuulokkeet.
Kuva: SLS, arkisto 388, Söderudden

Norra Vallgrund
Kyltit jossa koko kummitustarina on kirjotettuna löytyy: Skräddar-Antas tuvan pihalta, Hamnvägen 22, Norra Vallgrund

Uinu paju pienoinen

Koordinaatit paikkaan: 63° 13.532 N 021° 18.871 O
”Lomalla sotaväestä joskus 1940-luvulla Albert ja Herman polkevat Finnvikiin ja lähtevät kalaan. Takaisin miehet soutavat keskellä yötä oltuaan koko päivän merellä. Haggisgrundin edustalla Revelsvikissä Raippaluodon puolella Albert havaitsee yhtäkkiä pojan hahmon. Poika nousee kivelle ja alkaa laulaa. Poika ei voi olla kymmentä vanhempi, ja jalassa tällä on polvihousut…”

Degerverkin nainen

Koordinaatit paikkaan: N 63° 13,881’ E 21° 12,221’
”On myöhäiskesän aikainen aamu. Emil on lähdössä vaimonsa Venlan kanssa läheiselle järvelle hillaan. Yöllä on satanut, maa on kostea. Aurinko lämmittää noustessaan ilmaa nopeasti ja nostaa niitylle hennon sumuharson. Metsässä on aivan tyyntä ja hiljaista. Emil katsahtaa niityn yli ja näkee valtavan kokoisen ihmishahmon…”

Iskmo, Grönvik