Vapaa-aikakaveritoiminta alkaa Mustasaaren kunnassa


Vapaa-aikakaveritoiminta alkaa Mustasaaren kunnassa marraskuussa. Kyseessä on vapaaehtoistoiminnan muoto, jolla kannustetaan kulttuurin tai liikunnan pariin yhdessä niistä kiinnostuneen, koulutetun vapaaehtoisen kanssa.

Fritidskompis.

Toiminnan kautta voi saada seuraa vaikkapa museoon, tapahtumiin tai kirjastoon. Vapaa-aikakaveri voi kannustaa myös ulkoiluun ja liikkumiseen. Hänen seurassaan voi lähteä tutustumaan Mustasaaren ja lähikuntien useisiin upeisiin luontopolkuihin tai luontoretkeilemään, tai käydä yhdessä uimahallilla tai kuntosalilla.

Kulttuurinen vapaaehtoistoiminta katsotaan kuntien asukkaiden hyvinvointia ja terveyttä edistäväksi. Siksi sitä järjestävät kunnat ovat oikeutettuja hyvinvoinnin valtionosuuden lisäosaan eli HYTE-kertoimeen. Pohjanmaalle kulttuurista vapaaehtoistyötä tuodaan Pohjanmaan liiton hallinnoiman, opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittaman Kulttuuria kokemusasiantuntijan kanssa-hankkeen kautta. Hankkeen osarahoittajia ovat KulturÖsterbotten, Maalahden kunta, Malakta ry., Mustasaaren kunta, Pietarsaaren sekä Vaasan kaupungit.

Tervetuloa mukaan!

Vapaa-aikakaveri -kurssi Stundarsissa
Aika: ma 11.11.2024 klo 18-20.30 (suomi & ruotsi)
Paikka: Stundarsin museo, Käsityöläistalo 2. krs., Stundarsintie 5, Sulva

Lisätietoa vapaa-aikakaveritoiminnasta löytyy Pohjanmaan liiton verkkosivuilta.

Lisätietoja
Kulttuurisihteeri Annica Reini, 050 016 2112, annica.reini@mustasaari.fi
Osallisuuskoordinaattori Jessica Strandholm 044 424 0388, jessica.stranhdolm@mustasaari.fi
Projektipäällikkö Pia Timberg, Kulttuuria kokemusasiantuntijan kanssa-hanke, Pohjanmaan liito, 044 491 8957, pia.timberg@obotnia.fi

Lisää uutisia