Mustasaaren uimahalli avataan 24.6.


Mustasaaren uimahalli avataan yleisölle maanantaina 24.6. Uimahalli sijaitsee Sepänkylässä osoitteessa Toritie 2. Uudessa uimahallissa on uima-altaita jokaiselle.  

simbassäng

Uimahallissa on 25 metrin allas, jossa on neljä rataa. Lisäksi uimahallissa on lastenallas, poreallas, monitoimiallas, kylmäallas, vesiliukumäki, kylmän ja kuuman veden kävelyallas sekä loiskutteluallas. Vesiliukumäki on kuvitettu mustasaarelaisten oppilaiden meriaiheisilla piirustuksilla. Nuoret taiteilijat ovat saaneet alkukirjaimensa kaiverrettua liukumäkeen.

poreallas, vesiliukumäki ja iso allas

Altaiden veden lämpötila on 27–32 astetta

Altaiden veden lämpötila on 27–32 astetta. Kylmäaltaan veden lämpötila on 6–8 astetta.

Suuren altaan matala pääty on metrin syvyinen, toisessa päässä syvyys on kaksi metriä. Lastenaltaan syvyys on 40– 80 senttiä.

– Uimahallissa on erinomaiset mahdollisuudet järjestää uimaopetusta ja harjoittaa kuntouintia ja vesijuoksua/-voimistelua, sanoo urheilukoordinaattori Simon Granlund.

kylmävesiallas

Kylmäaltaan veden lämpötila on 6–8 astetta.

Granlund odottaa lapsiperheiden löytävän uimahallin. On tärkeää totuttaa lapset veteen ja kunnioittamaan vettä. Uimahallikäynti on myös mukava tapa viettää perheen yhteistä aikaa. Uinti on ilmaista alle seitsemänvuotiaille.

Pukuhuoneissa on  yhteensä 78 lukittavaa kaappia. Uimahallissa on lisäksi erillinen pukuhuone henkilöille, joilla on erityistarpeita.

pukuhuone, jossa vihreitä ja valkoisia kaappeja

Avoinna kuusi päivää viikossa kesän aikana

Tänä kesänä uimahallissa järjestetään pienimuotoista toimintaa. 31. elokuuta saakka uimahalli on avoinna maanantaista perjantaihin kello 13 – 20 ja lauantaisin kello 11–16. Sunnuntait uimahalli on suljettu.

Elo-syyskuun vaihteesta lähtien uimahalli on täydessä käytössä, avoinna viikon jokaisena päivänä.

– Päivisin uimahalli palvelee lähinnä koululaisia ja ryhmiä. Aamuisin, iltaisin ja viikonloppuisin se on yleisön käytettävissä, kertoo Granlund. 

uimavarusteita

Uimahallin toiminnasta vastaa urheilukoordinaattorin lisäksi kaksi uimaopettajaa: Magdalena Storsved ja Emilio Lassfolk. Lisäksi uimahallissa on kassahenkilökuntaa ja uimavalvojat. Kunnossapidosta ja tekniikasta vastaa TeeSe Botnia.  

– Alussa panostamme perustoimintaan mutta kehitämme konseptiamme ajan kanssa. Meillä on jo hienoja ohjelmaideoita, kertoo Granlund.

Koeuinti 10–11.6.

Kiinteistöyhtiö on varannut sisääntulon kohdalle esteettömän pysäköinnin. Markkinatien päähän on varattu pysäköintiruutuja muille kävijöille. Paikat merkitään uimahallin käyttäjien tiedoksi.

– Selvitämme lisää mahdollisuuksia, sillä pysäköinti on yleinen haaste Sepänkylän keskustassa, sanoo Granlund.

Uimahallissa järjestetään maksuton koeuinti yleisölle 10–11.6. Koeuintiin on ilmoittauduttava ennakkoon, koska paikkoja on rajallinen määrä. Koeuinnille voi ilmoittautua perjantaihin 7.6. saakka.

uima-altaat

Uimahallin aukioloajat

Avoinna yleisölle 24.6–31.8 2024:

 • maanantai – perjantai 13 – 20
 • lauantai 11 – 16
 • sunnuntai suljettu

Lippukassa suljetaan tunti ennen sulkemista.

Avoinna yleisölle syyskuu 2024 – toukokuu 2025:

 • maanantai, keskiviikko, perjantai 16 – 21
 • tiistai, torstai 6.30 – 9, 16 – 21  
 • lauantai 11 – 18
 • sunnuntai 12 – 18

Arkipäivät klo. 9 – 16 ryhmävarauksille. 

Hinnat

 • aikuiset 6 € 
 • 0 – 6 vuotiaat aikuisen seurassa ilmaiseksi
 • 7 – 15 vuotiaat 4 € 
 • opiskelijat, eläkeläiset, alokkaat, siviilipalvelusmiehet 4,50 €  
uima-valvoja kuvattuna takaapäin

Kuvat: Christoffer Björklund

Lisää uutisia