Mustasaaren kunta osallistuu Vaasa & Mustasaari Prideen 10.–16.6.


Vaasa & Mustasaari Pride 2024-viikkoa vietetään 10.–16.6. Tänä vuonna järjestetään omat Pride-avajaiset Mustasaaressa tiistaina 11.6. Kunta liputtaa myös sateenkaarilipuin koko viikon ajan.

Regnbågsflagga

Kunta huomioi Pride-viikon alkamisen järjestämällä omat Mustasaaren Pride-avajaiset tiistaina 11.6. yhteistyössä Regnbågsallians Svenskfinland rf:n ja muiden toimijoiden kanssa.

Ohjelmaa järjestetään kolmessa eri paikassa:

  • Elly Sigfridsin tori (Mustasaarentie 74, Sepänkylä)
  • Nuorisotalo Ziti (Markkinatie 1, Sepänkylä)
  • Mustasaaren kulttuuritalo, Korsholmssalen (Koulutie 1, 65610 Mustasaari)

Pride-avajaiset alkavat queer-elokuvanäytöksellä kulttuuritalossa kello 13 ja jatkuvat kello 15 Elly Sigfridsin torilla tervehdyspuheella.

Tervehdyspuheen pitävät hallintojohtaja Marcus Beijar, kunnanvaltuuston puheenjohtaja Christoffer Ingo sekä Regnbågsallians Svenskfinland rf:n toiminnanjohtaja Isabel Flemming. Torilla on myös tarjolla alkoholittomia sateenkaaridrinkkejä, mahdollisuus kokeilla sateenkaaren väristä keppihevosrataa, värityspiste ja kasvomaalausta. Nuorisotalo Zitissä on Pride-teemaista askartelua.

Torilla ja nuorisotalolla on ohjelmaa kello 15–18.

Kaikki ohjelma on maksutonta. Tarjoamme 100 ensimmäiselle osallistujalle sateenkaarileivoksen.

Tapahtuman järjestävät Mustasaaren vapaa-aika- ja kulttuuri, nuorten tieto- ja neuvontapalvelu Decibel, Regnbågsallians Svenskfinland, Barnavårdsföreningen ja Korsholms Teater.

Sateenkaariliputus virastotalolla ja Kulttuuritalolla

Mustasaaren kunta liputtaa sateenkaarilipuin koko prideviikon ajan 10.–16.6. Liputtamalla kunta osoittaa tukeaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille. Kunta osallistuu liputukseen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen puolesta kolmatta kertaa. 

Mustasaaren kunta osallistuu myös Pride-kulkueeseen, joka järjestetään lauantaina 15.6. Kulkue lähtee Vaasan torilta kello 12.30. Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita mukaan.

Mustasaaren pääkirjastossa on esillä sateenkaarikirjojen näyttely koko viikon.

Mukavaa prideviikkoa kaikille!

Lisää uutisia