Kvevlandersin alueen konseptikilpailu etenee toiseen vaiheeseen


Kvevlandersin alueen konseptikilpailun ensimmäinen vaihe on päättynyt. Kilpailun ensimmäisen vaiheen aikana saatiin yksi kilpailutyö, joka täytti vaatimukset. Kauppias Glenn Holmsin kilpailutyö etenee nyt toiseen vaiheeseen.

Skiss av affärsgalleria

Ehdotuksen mukaan tontille rakennetaan K-kauppa, ravintola, kahvila ja pop up-liiketiloja, sekä kaksi kauppaa.

Kvevlandersin alueen konseptikilpailun ensimmäinen vaihe järjestettiin 15.2.–15.5.2024. Kunnan tavoitteena on luoda yhtenäinen, arkkitehtoninen ja toimiva kaupan ja palvelujen alue, joka sovitetaan hyvin lähialueen rakennettuun kulttuuriympäristöön. Sen tulee tukea Koivulahden nykyisiä palveluita. 

Toinen vaihe valmistuu syksyllä 2024

Kvevlandersin alue sijaitsee valtatien 8 välittömässä läheisyydessä. Alueen vierestä kulkee päivittäin niin työhön kulkevia, paikallista väestöä, ammattikuljettajia, joukkoliikennettä kuin matkailijoita. Alueella on aiemmin sijainnut maatilan talouskeskus.

Työ- ja tuomaristoryhmä aloittaa nyt toisen vaiheen, jossa keskustellaan kilpailutyön käytännön toteutuksesta. Toisessa vaiheessa tarkastellaan muun muassa liikennejärjestelyjä ja suunniteltuja pysäköintipaikkoja. Toisen vaiheen on määrä valmistua syksyllä 2024.

Lue lisää linkistä.

Havainnekuva: NAC Arkkitehdit

Lisää uutisia