Kunta ei yleensä tee kiinteistöihin ennalta ilmoittamattomia käyntejä


Mustasaaren kunta ei yleensä tee ennalta ilmoittamattomia käyntejä kiinteistöihin. Henkilökunta käyttää työasioissa liikkuessaan kunnan logolla varustettuja vaatteita sekä henkilökorttia.

Skylt med texten Byggnadskontoret och Vattenverket

Olemme saaneet muutamia yhteydenottoja kiinteistöjen omistajilta, joiden luona on käynyt ulkopuolinen tarjoamassa kiinteistöjen viemärien tutkimista. Nämä eivät ole kunnan työntekijöitä eivätkä kunnan toimeksiannosta työskenteleviä henkilöitä. Kunta ei yleensä tee ennalta ilmoittamattomia käyntejä kiinteistöihin.

Vesihuoltolaitos ei tavallisesti käy kenenkään ovella. Ainoastaan vesimittarin lukemisen tai vaihdon yhteydessä vesihuoltolaitoksella voi olla asiaa kiinteistöön, mutta niissä tapauksissa asiakas on useimmiten itse ollut yhteydessä vesihuoltolaitokseen etukäteen. Epäselvissä tapauksissa voi aina olla yhteydessä vesihuoltolaitokseen ja tarkistaa asian.

Ympäristöyksikön tekemistä tarkastuksista ilmoitetaan yleensä etukäteen. Lisäksi tarkastaja esittelee itsensä ja tarkastuksen syyn. Ympäristöterveydenhuollolla ei ole oikeutta mennä sisään asuntoihin.

Myöskään rakennusvalvonta ei tee käyntejä rakennuksille ennalta ilmoittamatta.

Henkilökunta käyttää työasioissa liikkuessaan aina kunnan logolla varustettuja vaatteita sekä henkilökorttia.

Lisää uutisia