Mustasaaren kunnan ja GigaVaasa-tiimin edustajat vierailevat Kiinassa


Mustasaaren kunnan ja GigaVaasa-tiimin edustajat vierailevat Kiinassa 18.–24.4. tutustuakseen akkumateriaaleja tuottavan Shanshanin pääkonttoriin Shanghaissa ja yhtiön tehtaaseen Kunminissä.

gruppbild på män i kostymer

Mustasaaren kunnasta matkaan osallistuvat kunnanjohtaja Rurik Ahlberg, tekninen johtaja Ben Antell ja kunnanvaltuuston puheenjohtaja Christoffer Ingo.

Vierailun tarkoituksena on saada paikan päällä parempi kokonaiskuva yhtiön suunnitellusta perustamisesta GigaVaasa-alueelle.

– Tämä on yksi Suomessa tällä hetkellä suurimmista suunnitteilla olevista investoinneista, ja siksi on tärkeää nähdä hankkeen mittakaava omin silmin, Ahlberg sanoo.

Maailman suurin anodimateriaalien tuottaja

Shanshan ilmoitti joulukuussa 2023, että yhtiö suunnittelee rakentavansa anodimateriaalien tuotantolaitoksen Mustasaaren puolelle GigaVaasa-aluetta.

Yhtiö on tehnyt ennakkovarauksen 52,5 hehtaarin tontista.

Suunnitellulla tuotantolaitoksella on 100 000 tonnin vuotuinen tuotantokapasiteetti, ja tavoitteena on käynnistää tuotannon ensimmäinen vaihe vuonna 2026. Shanshan on maailman suurin anodimateriaalien tuottaja.

Matkan aikana delegaatio vierailee myös muun muassa Suomen pääkonsulaatissa Shanghaissa. Business Finland on koordinoinut matkan ja osallistuu ohjelmaan.

Arkistokuva yhtiön tiedotustilaisuudesta Vaasassa 15.12.2023. /Johanna Hietikko-Koljonen

Lisää uutisia