Mustasaaren kunta ottaa käyttöön kyselytunnin kunnanvaltuuston kokousten yhteydessä


Mustasaaren kunta ottaa käyttöön kyselytunnin kunnanvaltuuston kokousten yhteydessä. Ensimmäinen kyselytunti pidetään kunnanvaltuuston kokouksessa 12. 2. kello 17.

Fullmäktige

Kyselytunti on kirjattu kunnan hallintosääntöön, mutta sitä ei ole pidetty aikaisemmin.

Kyselytunnilla valtuutetulla on oikeus esittää kunnanhallitukselle vastattavaksi lyhyitä enintään viiden minuutin pituisia kysymyksiä kunnan hallintoa ja taloutta koskevista asioista.

– Otamme kyselytunnin käyttöön tuodaksemme paremmin esille päätöksentekoprosessit sekä valtuutetuille että asukkaille, sanoo valtuuston puheenjohtaja Christoffer Ingo (rkp).

Valtuuston puheenjohtaja toimii puheenjohtajana kyselytunnilla. Kunnanhallituksen puheenjohtaja tai hänen määräämänsä vastaa kysymyksiin. Vastauksen saatuaan kysymyksen esittäjällä on oikeus tehdä kaksi asiaan liittyvää lyhyttä lisäkysymystä, mutta kysymysten johdosta ei käydä keskustelua.

– Kyselytunti etsii varmasti muotoaan. Tarkoituksena ei ole lyödä lukkoon tietynlaista formaattia, vaan kokeilemme miten tämä toimii, Ingo sanoo.

Kysymys on toimitettava kirjallisena viimeistään viikko ennen valtuuston kokousta. Myöhemmin toimitetut kysymykset sekä kysymykset, joihin ei ehditä vastata, siirtyvät seuraavaan kyselytuntiin.

Kyselytunti on osa valtuuston kokousta, joten se lähetetään myös suorana lähetyksenä Malax TV:n Youtubekanavalla. 

Lisää uutisia