Mustasaaren vuoden kunnon kuntalaiset, vuoden kulttuuripersoonat ja vuoden nuori on valittu


Vuoden kunnon kuntalaiset, vuoden kulttuuripersoonat ja vuoden nuori Mustasaaressa 2023 on valittu. Vuoden kunnon kuntalaiset ovat urheiluseura IF Femman-aktiivi Josefin Torrkulla ja veneilyseura Kvarkens Båtklubb, Klobbskat-talkooryhmä. Vuoden kulttuuripersoonat ovat Alf Burman ja Jane Trygg-Kaipiainen ja vuoden nuoreksi on valittu Nathalie Lindström.

Bildcollage på personer

Raati jakoi tänä vuonna kaksi palkintoa kategorioissa vuoden kunnon kuntalainen ja vuoden kulttuuripersoona.

Vuoden kunnon kuntalaiset 2023: Josefin Torrkulla ja Kvarkens Båtklubb, Klobbskat-talkooryhmä

Palkintoperustelut:

Josefin Torrkulla on usean vuoden ajan vastannut IF Femmanin suunnistusjaoston vasta-alkajatoiminnasta. Hän on toiminut tehtävässä kiitettävän arvoisesti ja jäsennellyllä tavalla. Toimintaan on osallistunut yli 50 aloittelevaa suunnistajaa, joita Josefin useiden muiden ohjaajien kanssa on opettanut suunnistamaan leikin kautta. Lisäksi Josefin on seuran oldgirls-toiminnan kantava voima. Porukalla kokoonnutaan toisinaan patikoimaan, pitämään ompeluseuraa tai muuhun mukavaan yhteiseen toimintaan. Elokuussa 2022 IF Femman järjesti Suomen ruotsinkielisten suunnistusseurojen pidetyn suurleirin, jonka johtajana Josefin toimi. Hän panosti suuresti siihen, että kaikki tuntisivat itsensä tervetulleiksi. Josefin osallistuu itsekin suunnistuskisoihin ja -harjoituksiin.

Josefin Torrkulla

Kvarkens Båtklubb rf, ”Klobbskatin talkooryhmä”, on lukemattomilla talkootyötunneilla, kovalla tarmolla ja iloisella huumorilla rakentanut, kehittänyt ja pitänyt kunnossa Klobbskatin satama-aluetta ja veneväylien viitoituksia, jotta vesillä on voinut liikkua turvallisesti. Talkooryhmä on yhdessä puistellut alueesta pölyt ja virkistänyt sen kaikille kävijöille, karavaanareille, veneellä saapuville, venepaikan haltijoille ja paikallisille suunnatuksi vapaa-ajan toiminnan alueeksi sekä alueen ammattikalastajia varten.

Kunnianhimoinen työ alueen jatkuvaksi kehittämiseksi ja palveluiden parantamiseksi tekee talkooryhmän panostuksesta erityisen merkittävän ja antaa ryhmälle kiistattomasti nimityksen vuoden Kunnon kuntalainen.

Osa Kvarkens båtklubbin talkooporukasta

Vuoden 2023 kunnon kuntalaiset valitsi raati, jonka jäseninä olivat hyvinvointivaliokunnan puheenjohtaja Rose-Marie Finne, valiokunnan jäsenet Alf Burman ja Simo Suoranta, kulttuurisihteeri Annica Reini, liikuntaneuvoja Elisabeth Wiklund, nuoriso-ohjaaja Carolina Sund, vanhuskoordinaattori Anette Hästbacka ja osallisuuskoordinaattori Jessica Strandholm.

Vuoden kulttuuripersoonat 2023: Jane Trygg-Kaipiainen ja Alf Burman

Palkintoperustelut:

Jane Trygg-Kaipiainen on tehnyt vuosikausien ajan työtä sinnikkäästi edistääkseen etenkin suomenkielistä kulttuuria alueella ja tarjotakseen monipuolisia ja monikielisiä kulttuurielämyksiä kaikille mustasaarelaisille. Hän on ollut useina vuosina mukana Korsholman Musiikkijuhlien järjestelyissä, johtanut keskusteluryhmiä kirjastolla ja organisoinut näyttelyitä ja tapahtumia. Pisteenä i:n päälle häneltä valmistui sopivasti juhlavuodeksi Mustasaaren kyliä käsittelevä kirja, joka tuo upeasti esiin kuntamme monipuolisen kyläkokonaisuuden ja niiden hienon historian. Kaiken tämän Jane on tehnyt rakkaudesta kirjallisuuteen ja kulttuuriin sekä kiinnostuksesta kotikuntansa historiaan.

Jane Trygg-Kaipiainen

Alf Burman on tehnyt pitkän ja aktiivisen uran kulttuurialalla kotiseututyön, murretutkimuksen ja näyttämötaiteen parissa. Hän on edistänyt taide- ja kulttuurielämää Mustasaaressa ja seudulla yli 20 vuoden ajan pitämällä aina kulttuurin puolta kunnallispoliittisissa keskusteluissa. Hän on toiminut monessa johtavassa roolissa eri lautakunnissa, valiokunnissa ja kulttuuritoimikunnissa. Alfin helposti lähestyttävä tapa ja huumorintaju ovat keventäneet painostavien tilojen tunnelmaa, ja hänellä on kyky koota ihmisiä ympärilleen ja toteuttaa kunnianhimoisia kulttuurihankkeita tarmokkaasti ja hyvällä huumorilla.

Alf Burman

Vuoden kulttuuripersoonat valitsi raati, jonka jäseninä olivat tänä vuonna hyvinvointivaliokunnan puheenjohtaja Rosmarie Finne, valiokunnan jäsenet Alice Lillas ja Simo Suoranta sekä kulttuurisihteeri Annica Reini.

Vuoden nuori 2023: Nathalie Lindström

Palkintoperustelu: Vuoden nuori on erittäin pidetty, arvostettu ja monipuolinen ohjaaja. Hänen vastuullisuutensa, positiivisuutensa ja ystävällisyytensä myötä monet lapset ovat kiinnostuneet ja innostuneet osallistumisesta erilaisten kerhojen toimintaan. Nuoresta iästään huolimatta hänellä on usean vuoden kokemus sekä lasten että nuorten ryhmien toiminnan suunnittelusta ja johtamisesta. Hän on myös käynyt Folkhälsanin leikinohjaajakoulutuksen ja Replot församlingin ohjaajakoulutuksen.

Nathalie Lindström

Vuoden nuoren valitsee Mustasaaren nuorisovaltuusto.

Yli 70 urheilijaa palkittiin

Mustasaaren kunta on myös palkinnut koko joukon urheilijoita heidän saavutuksistaan vuonna 2023.

71 urheilijaa palkittiin saavutuksista eri lajeissa. Urheilusaavutuskriteerit ovat SM-, PM-, EM-, MM- tai olympiamitali tai Suomen edustaminen maajoukkueessa.

Vuoden palkitsemisjuhla järjestettiin torstaina 18.1. ravintola Bernysissä. Kunta onnittelee kaikkia palkinnon saajia!

Lisää uutisia