Olavin leikkipuiston tulipalovauriot on korvattu Mustasaaren kunnalle


Mustasaaren kunta on laatinut sovittelusopimuksen Olavin leikkipuistossa keväällä 2023 tulella leikkineiden lasten perheiden kanssa. Perheet ovat korvanneet kunnalle leikkipuistossa aiheutuneet vauriot täysimääräisesti.

lekpark vintertid

Maksettu korvaus oli yhteensä yli 100 000 euroa.

– Vanhemmat ja lapset ovat erittäin hyvällä tavalla kantaneet vastuunsa ja halunneet löytää ratkaisun. Lapset vanhempineen ovat nyt korvanneet vauriot kunnalle täysin, sanoo kunnan tekninen johtaja Ben Antell.

Sovittelu hoidettiin erittäin ammattimaisesti sovittelijoiden toimesta, minkä ansiosta osapuolet pääsivät sopuun ja löysivät lopullisen ratkaisun.

Korvaukset kunnalle käytetään lyhentämättöminä korvaavien leikkitelineiden hankkimiseen. Uudet leikkitelineet on jo tilattu, ja ne asennetaan alkuvuodesta 2024.

–  Nyt kun perheet ovat kantaneet vastuunsa ja korvaus on maksettu, toivomme, että lapset ja perheet voivat jättää asian taakseen, Antell sanoo.

Toiveena on, että ilkivalta pystytään jatkossa välttämään

Antell toivoo, että kevään tapahtumasta otetaan opiksi ja ilkivalta pystytään jatkossa välttämään. Valvontakameroita löytyy monesta julkisesta paikasta, ja riski jäädä kiinni ilkivallanteosta on erittäin suuri. Ilkivallasta aiheutuu myös aina isoja kustannuksia.

Alle 15-vuotiaita ei voi tuomita rangaistukseen rikoksesta, mutta korvausvaatimus ei katoa mihinkään. Jos rikkoo jotain, korvaukset maksetaan joko itse tai vanhemmat joutuvat ne maksamaan. Mikäli kotitaloudessa on vastuuvakuutus, osa korvausmäärästä voidaan maksaa vastuuvakuutuksesta.

Mikäli rikkoo jotain, myös muut kärsivät, Antell muistuttaa.

– On tietty määrä rahaa, jonka tulee riittää eri kohteiden hoitamiseen, ylläpitoon ja uusiin hankintoihin. Näistä investointivaroista karsitaan ensimmäisinä, kun jotain kalliimpaa on mennyt rikki ja se pitää korjata tai korvata uudella.

Vanhempien on tärkeää keskustella lastensa kanssa

Lasten leikki sytyttimillä Olavin leikkipuistossa Sepänkylässä toukokuussa johti ison kiipeilytelineen palamiseen ja kiipeilytelineen vieressä olevan putkimaisen liukumäen sulamiseen. Myös tekonurmi kiipeilytelineiden alla vaurioitui.

Kunta muistuttaa, että on tärkeää, että vanhemmat keskustelevat lastensa kanssa ja ovat perillä heidän vapaa-ajan tekemisistään.

Lapset ja nuoret, joilla ei ole mielekästä vapaa-ajan tekemistä mutta joilla on ideoita ja näkemyksiä siitä, mitä he haluaisivat tehdä, ovat aina tervetulleita ottamaan yhteyttä kunnan nuoriso-ohjaajiin tai nuorisovaltuuston jäseniin.

Nuorisovaltuusto on myös edustettuna kunnan eri toimielimissä ja voi sitä kautta tuoda sujuvasti esille asioita.

Lisää uutisia