Mustasaaren juhlavuoden päätapahtuma on Mustasaaren kekkerit 18.11.


Mustasaaren juhlavuoden päätapahtuma, Mustasaaren kekkerit, järjestetään Botniahallissa lauantaina 18.11. kello 10-15. Tarjolla on ainutlaatuista, Mustasaari-aiheista ohjelmaa kaikenikäisille.

Mustasaaren kekkerit-juliste

Kunnan toiveena on, että Mustasaaren kekkerit houkuttelisi tuhansia kävijöitä Botniahalliin. Mustasaaren kekkereihin on maksuton sisäänpääsy ja tapahtuma on avoin kaikille. Yli 100 näytteilleasettajaa osallistuvat, ja tarjolla on runsaasti ohjelmaa sekä sisällä että ulkona.

Poimintoja ohjelmasta:

  • messut, joissa paikalliset yhdistykset ja yritykset esittäytyvät
  • ruokatori
  • Hopsis, BUU-klubben, keppihevosrata, kaverikoiria ja muuta ohjelmaa lapsille
  • ilmainen juhlavuosileivos ja kahvi 675 ensimmäiselle kävijälle
  • lavalla m.m Månskensbonden, Black Islanders, Sunny Singers, Kvevlaxkören
  • lavatanssit
  • Mustasaaren historianäyttely
  • Mustasaaren kunnan eri osastot paikalla. Näytillä kaikenlaista, sivistystoimialan roboteista teknisten palveluiden koneihin. Ohjelmassa myös kouluruokamaistiaisia.
  • Ulkona m.m ruokamyyntiä ja konenäyttelyitä.
  • Mathilda Vestergård Ylen dokumentti-sarjasta Kierroksilla

Linkki koko ohjelmaan.

– On ilahduttavaa, että olemme saaneet kasaan näin hienon ohjelman, sanoo Carola Lithén, kunnan juhlavuosityöryhmän puheenjohtaja.

Koulujen uudet laulut saavat ensiesityksensä

Sivistyspalveluiden uudet, juhlavuoden kunniaksi kirjoitetut laulut, saavat myös ensiesityksensä Mustasaaren kekkereillä. Laulut ovat kahden oppilaan säveltämät. Artisti Fredrik Furu on sanoittanut tekstit yhdessä oppilaiden kanssa.

Kunta on myös järjestänyt kilpailun kunnan lapsille ja nuorille juhlavuoden aikana. Teemana oli ”Minun Mustasaareni” ja kilpailuun osallistui yli 300 teosta.

Voittajat julkistetaan Mustasaaren kekkereillä ja kaikki teokset esitellään Botniahallissa.

Tapahtuman juontajina toimivat Jonathan ”Jontti” Granbacka ja Jasmin Granholm.

Maksuton non stop-bussikuljetus

Vierailijat voivat pysäköidä tapahtuman ajaksi Korsholms högstadiumin pysäköintialueelle. (Bölesundintie 11 B). Tarjoamme maksuttoman non stop-bussikuljetuksen Korsholms högstadiumin pysäköintialueen ja Botniahallin välillä kello 10-15. Liftin bussilla nro 6 pääsee myös kätevästi Botniahallille Vaasan keskustasta.

Botniahallin pysäköintialueella on myös runsaasti pysäköintipaikkoja ja tapahtuman aikana on liikenteenohjausta pysäköintialueella.

Kunnanjohtaja Rurik Ahlberg ja kunnanvaltuuston puheenjohtaja Christoffer Ingo toivovat, että Mustasaaren kekkereille tulisi, paitsi mustasaarelaisia, myös kävijöitä koko lähiseudulta.

– Kyseessä on ainutlaatuinen tapahtuma. Viimeksi kun juhlimme näin näyttävästi oli 650-vuotisjuhlavuoden yhteydessä, ja seuraava iso juhla järjestetään kun Mustasaari täyttää 700 vuotta, sanoo Ahlberg.

Iltajuhla henkilökunnalle ja luottamushenkilöille

Juhlallisuudet jatkuvat lauantai-iltana 18.11. kello 19. Silloin on vuorossa kunnan juhlavuosijuhla henkilökunnalle ja kunnan luottamushenkilöille. Myös kunnan ystävyyskunnat on kutsuttu.

Yli 800 henkilöä on ilmoittautunut iltajuhlaan. Ohjelmassa on illallinen ja Nonen Vocals-yhtyeen musiikkiesitys.

Lisää uutisia