Lapset ja ikäihmiset saavat kokea liikunnan iloa yhdessä tänä syksynä


Lapset ja ikäihmiset Mustasaaressa saavat kokea liikunnan iloa yhdessä tänä syksynä. Kunta järjestää syksyn aikana seitsemän liikunnallista tapahtumaa esikoululaisille ja senioreille. ”Lystiä liikkumista”-tapahtumissa liikutaan ja leikitään yhdessä sekä tehdään yhteistyöharjoituksia. Tapahtumat toteutetaan yhdessä Liikkuva varhaiskasvatus- ja Liikkuminen ikäihmisille -hankkeissa.

Barn och vuxna på gräsplan

– Toivomme, että nämä tapahtumat ilahduttavat sekä lapsia että ikäihmisiä, ja että yhteiset hetket myös lisäävät sukupolvien välistä kunnioitusta ja ymmärrystä, sanoo liikuntaohjaaja Simon Granlund, Liikkuva varhaiskasvatus-hankkeen koordinaattori.

Tapahtumien ohjelma on suunniteltu sekä lapsille että senioreille. Ohjelmaan sisältyy m.m lakanoiden maalaamista, leikkejä ja liikunnallinen versio Memory-muistipelistä.

Tapahtumissa on mukana senioreita Korsholms pensionärsföreningistä. Esikoulaiset saavat myös kutsua mukaan isovanhempansa tai muun iäkkään tukihenkilön.

Ensimmäinen Lystiä liikkumista-tapahtuma järjestettiin keskiviikkona 30 elokuuta Sepänkylässä. Noin 75–80 esikoulaista ja senioria osallistui tapahtumaan.

Tapahtumien kesto on noin 1,5–2 tuntia ja ohjelmaan sisältyy välipala.

Barn och personal från förskola runt ett bord

Lystiä liikkumista-tapahtumat syksy 2023

31.8 Sepänkylän nurmikenttä

5.9 OddInn, Söderudden

7.9 Koivulahden urheilukenttä

12.9 Koivulahden urheilukenttä

14.9 Stundars

21.9 Carpella

Lisää uutisia