Uimahallin peruskivi on nyt muurattu


Mustasaaren uimahallihankkeessa on saavutettu virstanpylväs. Maanantaina 19.6. ohjelmassa oli peruskivenmuuraus.

Tre personer murar grundsten

Kunnanjohtaja Rurik Ahlberg, kunnanhallituksen puheenjohtaja Carola Lithén, valtuuston puheenjohtaja Christoffer Ingo ja hyvinvointivaliokunnan puheenjohtaja Rosmarie Finne osallistuivat muuraukseen. Valtuuston puheenjohtaja Christoffer Ingo piti kunnan puheen tilaisuudessa.

Rakennustyöt ovat menneet erittäin hyvin, kertoi Mikael Snellman, rakennusyhtiö YIT:n aluepäällikkö, maanantain tilaisuudessa.

– Uima-altaat ovat jo paikalla, ne toimitettiin toukokuussa.

Rakennushanke työllistää noin 100 henkilöä.

ihmisiä katsomassa seremoniaa

Noin 30 kutsuvierasta osallistui peruskivenmuuraustilaisuuteen.

Uimahalli valmistuu kesäkuussa 2024

Uimahalliin rakennetaan neljä 25 metrin rataa, lastenallas, poreallas, monikäyttöallas, kylmäallas sekä kahluuallas. Lisäksi uimahalliin tulee lasten vesiliukumäki.

Toiseen ja kolmanteen kerrokseen rakennetaan 21 uutta hotellihuonetta hotelli Valloniaan sekä 200 hengen kokoustilat ja kahvio.

Kaksi miestä peruskivenmuurauksessa

Peruskiveen muurattiin kapseli, johon oli laitettu m.m kolikoita, sanomalehtiä sekä peruskivenmuurausdokumentti. Kuvassa kiinteistöyhtiön puheenjohtaja Bengt Beijar (vasemmalla) ja projektipäällikkö Keijo Ullakko.

Uusi uimahalli valmistuu kesäkuussa 2024 ja hotellin laajennus vähän aikaisemmin, huhtikuussa-toukokuussa 2024.

Hankkeen arvioidaan pysyvän budjetissa

Uimahallihankkeen kustannus on yhteensä 7,2 miljoonaa euroa. Suurin osa kustannuksista rahoitetaan lainalla, jonka kunta on myöntänyt kiinteistöosakeyhtiö Kiinteistö Oy Torintie 2:lle. Kiinteistöosakeyhtiön omistavat Mustasaaren kunta ja hotelli Vallonia.

– Näyttää siltä, että pysymme budjetissa, jos mitään yllättävää ei ilmene, sanoi kiinteistöosakeyhtiön puheenjohtaja Bengt Beijar peruskivenmuuraustilaisuudessa.

Kunta omistaa uimahallin ja vastaa uimahallin toiminnasta.

Katso timelapse-video rakennustöistä.

Lisää uutisia