Tule mukaan tekemään Mustasaaresta Suomen puhtain kunta


Mustasaaren kunta osallistuu Ylen järjestämään Miljoona roskapussia -kampanjaan 13.4.–14.6. Kampanjan tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskaa. Tule mukaan roskatalkoisiin!

människor med soppåsar i händerna

Mustasaaren kunta osallistuu Miljoona roskapussia-kampanjaan yhdessä yli 140 kaupungin ja kunnan kanssa.

Sen lisäksi, että teemme ympäristöteon, Suomen kunnat kisaavat keskenään siitä, kuka kerää eniten roskaa.

Osallistu kampanjaan 13.4.–14.6.

Haastamme kuntalaiset, henkilökunnan, koulut, päiväkodit, yhdistykset ja valtuutetut osallistumaan kampanjaan keräämällä roskia. Tee näin:

1.Ota mukaan roskapihdit, hanskat ja tyhjä pussi.

2. Lähde ulos lähiympäristöösi ja kerää roskia. HUOM! Mikäli keräät roskia ojissa, sinun tulee käyttää heijastinliiviä. Älä kerää roskia teillä!

3. Vie keräämäsi roskat sekajätteen keräysastiaan. Huomioi, että esimerkiksi lasi, metalli ja patterit on lajiteltava erikseen.

4. Merkitse keräämäsi roskapussit Ylen roskalaskuriin. Linkki roskalaskuriin löytyy alempana.

Kunta tarjoaa roskapussit roskanpoimijoille! 20-60-litran pusseja voi hakea virastotalon Infopisteestä. Voi myös käyttää omia roskapusseja, pussien koolla ei ole väliä.

Teemaviiikko 2.–7.5.

Kunta järjestää roskien keräämisen teemaviikon 2-7.5. Torstaina 4.5. viheralueyksikkö järjestää roskien keräämisen teemapäivän Sepänkylässä grillimakkaran, kahvin ja mehun kera. Teemaviikon aikana kunnalla on myös ylimääräisiä lavoja sekajätteelle ympäri kuntaa. Lisätietoa teemaviikosta myöhemmin!

Lue lisää kampanjasta Ylen nettisivuilla. Linkki uutiseen.

Linkki roskalaskuriin.

Kuva: Johanna Kannasmaa /Yle

Lisää uutisia