Raippaluodon sillan uudet valaistuskonseptit testataan 9.2.


Mustasaaren kunta ja ELY-keskus selvittävät parhaillaan eri vaihtoehtoja Raippaluodon sillan uutta valaistusta varten. Uudet valaistuskonseptit testataan torstaina 9.2. Koevalaistus ei vaikuta liikenteeseen.

Replotbron på vintern

Koevalaistus alkaa torstaina 9.2. kello 17.30 ja kestää kello 22.00 saakka.

Uudet testattavat valaistuskonseptit on suunnitellut konsulttiyritys WSP Finland. Koevalaistuksen ovat tilanneet Mustasaaren kunta ja Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus. Tavoitteena on saada selkeämpi kuva eri valaistuskonsepteista ja valaistuskonseptien tarkennettu kustannusarvio.

Koevalaistus ei vaikuta liikenteeseen Raippaluodon sillalla tai sen läheisyydessä. Työ tehdään kevyen liikenteen väylällä sekä sillan alla huoltovaunussa. Koevalaistus ei häikäise autoilijoita.

Koevalaistuksen jälkeen Mustasaaren kunta ja ELY-keskus päättävät, eteneeekö hanke ja miten. Mustasaaren kunnan toivomus olisi, että Raippaluodon silta saisi uuden valaistuksen kunnan juhlavuoden 2023 aikana. Mustasaaren kunta viettää tänä vuonna 675-vuotisjuhlavuotta, ja sen lisäksi on kulunut 50 vuotta nykymuotoisen Mustasaaren kunnan muodostumisesta.

Lisää uutisia