Mustasaaren kunta perustaa juhlarahaston lasten, nuorten ja ikäihmisten hyvinvoinnin edistämiseksi


Mustasaaren kunta perustaa juhlarahaston lasten, nuorten ja ikäihmisten hyvinvoinnin edistämiseksi. Kunnanvaltuusto päätti asiasta maanantain juhlakokouksessa.

Fullmäktige

Juhlavuoden kunniaksi Mustasaaren kunta perustaa juhlarahaston, jonka tarkoituksena on edistää lasten ja nuorten sekä ikäihmisten hyvinvointia. Rahaston nimi on Mustasaaren juhlarahasto, ja sen peruspääoma on 100 000 euroa.

Tarkoituksena on, että kunnan mahdollisesti saamat lahjoitus- ja testamenttivarat voidaan jatkossa ohjata tähän rahastoon. Myös kunta voi kartuttaa rahastoa lahjoitusvaroin.

Kunnanhallitus maksaa vuosittain tuottoa kuntaan sijoitetuille varoille. Tuoton käytöstä päättää kunnan hyvinvointivaliokunta.

Mustasaari on erittäin hyvinvoiva kunta

Juhlakokouksessa pitämissään puheissa kunnanjohtaja Rurik Ahlberg ja valtuuston puheenjohtaja Christoffer Ingo nostivat esille sekä Mustasaaren historian että nykypäivän Mustasaaren.

Mies pitämässä puheen
Christoffer Ingo piti juhlapuheen valtuustolle.

Rurik Ahlberg korosti, että 675-vuotias Mustasaari on tänään erittäin hyvinvoiva kunta.

– Kysely toisensa jälkeen osoittaa, että asukkaat arvostavat kuntaa ja antavat sille korkeat arvosanat. Väestö on koko ajan kasvanut ja nuoremmissa ikäryhmissä (20-34-v.) meillä on erittäin tasainen jakauma, yksi koko maan tasaisimmista. Se on merkki paremmasta ja sen varaan on hyvä rakentaa, Ahlberg sanoi.

Christoffer Ingo halusi kiittää kaikkia mustasaarelaisia, jotka ovat olleet mukana kehittämässä kuntaa.

– Haluan esittää Mustasaaren kunnan puolesta lämpimät kiitokset kaikille mustasaarelaisille, jotka ovat osallistuneet poliittiseen päätöksentekoon, olleet kunnan työntekijöinä, harjoittaneet elinkeinotoimintaa, järjestäneet kulttuuritapahtumia tai muulla tavoin olleet mukana vaikuttamassa siihen, että meillä on se kunta, joka meillä tänä päivänä on.

Paikallisesti valmistettu juhlavuosileivos

Maanantai-iltana valtuutetuilla oli myös kunnia maistaa ensimmäisenä kunnan juhlavuosileivosta, jonka on valmistanut paikallinen kondiittori Andreas Knip. Juhlaleivoksessa on suklaapohja ja vadelmamoussetäyte.

Leivoksia

– Suklaa ja vadelma sopivat niin nuorille kuin vanhoillekin, Knip sanoo.

Leivos on pian myynnissä kaikissa Andreas Knipin kahviloissa.

Lisää uutisia