Kunta palkitsi vuoden kunnon kuntalaisen, vuoden nuoren ja vuoden kulttuuripersoonan sekä urheilijoita


Mustasaaren kunta on palkinnut vuoden kunnon kuntalaisen, vuoden nuoren ja vuoden kulttuuripersoonan 2022 sekä yli 50 menestyksekästä urheilijaa. Vuoden palkitsemisjuhla järjestettiin 19. tammikuuta.

Vuoden kunnon kuntalainen 2022: Työryhmä: Petsmon vaellusreitti

Palkintoperustelu: Työryhmä: Petsmon vaellusreitti on vuosina 2020–2021 toteuttaneet Petsmon vaellusreitin ja sillä tavoin mahdollistaneet patikoinnin Petsmon hienossa luonnossa ympäri vuoden ja innostaneet kaikenikäisiä ulkoiluun. He ovat huolehtineet kaikista avustushakemuksista, kaikesta suunnittelusta ja hallinnoinnista sekä koordinoineet käytännön talkootyön. Hankkeessa tehtyjen talkootuntien määrä on 2 093 tuntia, joista työryhmän jäsenten osuus on 1 124 tuntia.

Työryhmä: Petsmon vaellusreitti. Vasemmalta Jessica Berg, Nicklas Lindström ja Anna Sand

Vuoden 2022 kunnon kuntalaisen valitsi raati, jonka jäseninä olivat hyvinvointivaliokunnan puheenjohtaja Rose-Marie Finne, valiokunnan jäsenet Alf Burman ja Simo Suoranta sekä liikuntaneuvoja Elisabeth Wiklund ja liikuntaohjaaja Lucas Nyman.

Vuoden nuori 2022: Gideon Levälahti

Gideon Levälahti

Palkintoperustelu: Gideon Levälahti on jalkapalloilija. Hän on myös valmentanut FC Kuffenin vuosina 2012/2013 syntyneiden poikien juniorijalkapallojoukkuetta sekä toiminut erotuomarina junioriotteluissa. Gideon innostaa omalla esimerkillään myös muita nuoria ryhtymään jalkapallotuomareiksi ja -valmentajiksi.

Vuoden nuoren valitsee Mustasaaren nuorisovaltuusto.

Vuoden kulttuuripersoona 2022: Göran Österbacka

Carl-Göran Österbacka

Palkintoperustelu: Carl-Göran Österbacka tekee puuveistoksia, ”muotoja puusta” tai ”sorvitaidetta” kuten hänen verkkosivuiltaan voi lukea. Hänen galleriansa ja sorvaamiseen tarkoitettu tilansa ovat hänen talossaan, ja niitä pidetään auki tilauksesta. Hän on ollut mukana useita kertoja Konstrundanin avointen ateljeetilojen tapahtumassa. Hänen taiteensa on persoonallisesti luotua usean vuoden taiteellisen työskentelyn myötä, ja hän inspiroi kaikkia katsomaan maailmaa esteettisin silmin – huolimatta taustasta tai koulutuksesta. Luonnonmateriaalina hän käyttää erilaisia puulajeja ja jokaisessa työssään hän nostaa esille materiaalin kauniita ominaisuuksia. Österbacka asuu Koivulahdessa, samassa paikassa, jossa hänen isoisänsä verstas on ollut aiemmin.

Vuoden kulttuuripersoonan valitsi raati, jonka jäseninä olivat tänä vuonna hyvinvointivaliokunnan puheenjohtaja Rosmarie Finne, jäsenet Alf Burman ja Simo Suoranta sekä kulttuurisihteeri Tiina Prittinen.

Yli 50 urheilijaa palkittiin

Vuoden palkitsemisjuhlassa torstaina 19.1. Mustasaaren kunta palkitsi myös koko joukon urheilijoita heidän saavutuksistaan vuonna 2022.

53 urheilijaa palkittiin saavutuksista eri lajeissa, agilitystä moottoriurheiluun. Urheilusaavutuskriteerit ovat SM-, PM-, EM- tai MM-mitali tai Suomen edustaminen maajoukkueessa.

Tämän linkin kautta löydät listan kaikista palkituista urheilijoista.

Kunta onnittelee kaikkia palkinnon saajia!

Lisää uutisia