Tutustu vapaana oleviin tontteihin ja kaavoihin uudessa karttapalvelussa


Uusi karttapalvelu tuo helpotusta tilanteeseen, jossa esimerkiksi mietitään tontin ostamista Mustasaaresta.

Karta

Uuden portaalin avulla on mahdollista tutustua kaikkiin kunnassa vapaina oleviin tontteihin ja kunkin alueen asemakaavan tiivistelmään.

– Monet kunnat tarjoavat tällaisen palvelun asukkailleen, ja niin haluamme tehdä myös Mustasaaressa, sanoo kaavoittaja Jim Åkerholm, joka on kehittänyt palvelun yhdessä kollegansa Simon Weinerin kanssa.

Åkerholmin mukaan yleisimmät kaavoitusosastolle tulevat kysymykset koskevat vapaita tontteja ja sitä, mitkä kaavamerkinnät ovat voimassa tietyllä alueella. Uuden karttapalvelun avulla potentiaaliset tonttien ostajat voivat itse tutustua heitä kiinnostavien alueiden voimassa oleviin kaavoihin.

– Tämä helpottaa meidän ja muiden viranomaisten työtä ja kuntalaisten tilannetta, Åkerholm sanoo.

Palvelun kehittäminen jatkuu

Tässä vaiheessa karttapalvelussa ei ole vielä mahdollista nähdä yksittäisiä asemakaavoja, vaan ainoastaan asemakaavojen tiivistelmiä, joista näkyvät alueen yleiset voimassa olevat kaavamerkinnät.

Asemakaavan tiivistelmä ei sisällä kaikkea asemakaavan tietoa. Siitä puuttuvat muun muassa rakennusruutu, kerrosluku ja tehokkuusluku. Kaavamääräysten lukemiseksi myös alueen voimassa oleva asemakaava on tarpeen.

Kaavoittajat tekevät jatkuvasti työtä palvelun kehittämiseksi.

–  Kun palvelu on valmis, yksittäisten asemakaavojen katsominen ja lataaminen on mahdollista, Åkerholm kertoo.

Uusi karttapalvelu löytyy oheisen linkin kautta.

Lisää uutisia