Omenalaakson uusi virkistysalue valmistuu Sepänkylään – tarjoaa jokaiselle jotakin


Sepänkylän uusi Hevosniityn–Omenalaakson virkistysalue alkaa hahmottua. Olavin leikkipuiston uudistus valmistui elokuussa, ja ensi vuodeksi suunnitellaan Kirsikkalaakson puiston rakentamista. Sinne tulee muun muassa ulkoliikuntasali ja boulekenttä.

lekpark

Uusi virkistysalue, joka alkaa hahmottua aivan Sepänkylän keskustaan, ilahduttaa sekä asukkaita että muita kävijöitä.

Olavin leikkipuiston uudistus Olavintiellä valmistui elokuussa, ja puisto on siitä lähtien ollut hyvin suosittu.

Aikaisemmin puisto oli perinteinen leikkipuisto, mutta tänä vuonna siihen on lisätty uusia, hieman harvinaisempia leikkivälineitä.

– Korkean kuution ostimme jo kaksi vuotta sitten. Se on ensimmäinen laatuaan Suomessa, kertoo viheraluevastaava Alf Rosendahl.

Alf Rosendahl vastaa kunnan leikkipuistoista.

Tänä vuonna leikkipuiston uudistamiseen löytyi lisävaroja Hevosniityn–Omenalaakson virkistysreitin rakentamisen yhteydessä, ja leikkipuisto sai toisen kuution.

– Halusimme toisen samantyylisen mutta emme suoraa vaan vinon kuution, Rosendahl kertoo.

Kiipeilykuutiot on tarkoitettu 10–13-vuotiaille.

Puistossa on myös toinen erikoisuus, nimittäin kiipeilyverkolla varustettu karuselli.

Olavin leikkipuisto on saanut uuden hauskan karusellin.

Talviylläpitoa kokeillaan tänä talvena

Osa leikkipuistosta on suunniteltu pienemmille lapsille. Sieltä löytyy liukumäki, hiekkalaatikko ja keinuja. Puisto on ahkerassa käytössä alueen perhepäivähoitajien keskuudessa. Tänä talvena kunta kokeilee talviylläpitoa puistossa muun muassa perhepäivähoidon tarpeiden vuoksi. Puistoon tehdään ennen talvea myös valaistus.

Rosendahlin mukaan uudistetusta leikkipuistosta on jo tullut lapsiperheiden suosima kohde. Sen huomaa muun muassa puistoa siivottaessa.

– Tänne tullaan myös kauempaa.

Kunta on asentanut valvontakameroita leikkipuistoon ilkivallan ehkäisemiseksi, ja se on tähän asti toiminut hyvin, Rosendahl kertoo.

Hevosniityn–Omenalaakson virkistysreitti valmistuu

Viheralueyksikkö ja kuntatekniikka rakentavat leikkipuiston viereen uuden Hevosniityltä Omenalaaksoon johtavan virkistysreitin, joka pohjoisessa päättyy Niittylähteentielle ja etelässä Vaasan kaupungin rajaan. Virkistysreitin pituudeksi tulee 1,2 kilometria.

Reitin varrella sijaitsee Kirsikkalaakso, johon rakennetaan parhaillaan tulvapatoa, jonka tehtävänä on ohjata vettä pois ojista.

Kirsikkalaaksoon tulee myös pergola, grillipaikka ja senioreiden ulkoliikuntasali. Ulkoliikuntasalin viereen on suunniteltu petankkikenttä ja interaktiivinen puisto, jossa voi maahan asennetuilla laatoilla tanssia ja pelata muistipeliä.

Viheralueyksikkö on hakenut talousarviovaroja Kirsikkalaakson puiston rakentamiseen ensi vuonna.

Kirsikkalaakson vieressä sijaitsee Omenalaakso, jossa kunta on kunnostanut vanhan omenatilan.

– Tänä vuonna puiston omenoita sai poimia ja syödä ensimmäistä kertaa aivan vapaasti, Alf Rosendahl kertoo.

Metsäalueesta tulee alppiruusupuisto

Viimeiseksi pysähdyspaikaksi virkistysreitin varrelle tulee Alppiruusupuisto, joka rakennetaan Oskarintien varrella olevaan metsään.

– Alppiruusu viihtyy männyn ja kuusen alla. Jatkossa täällä kukkii keväisin oikein kunnolla, kun on sekä kirsikoita, omenoita että alppiruusuja, sanoo Rosendahl.

YIT rakentaa parhaillaan Omenalaaksoon kerrostaloja. Yksi talo on jo valmiina ja toista rakennetaan parhaillaan.

Uusien kerrostalojen vieressä voi ihailla kuvittaja Päivi Areniuksen uutta muraalimaalausta.
Lisää uutisia