Mustasaari investoi tulevina vuosina melkein 70 miljoonalla eurolla


Mustasaaren kunnanhallitus on hyväksynyt talousarvion 2023 ja taloussuunnitelman 2024–2025 sekä investointiohjelman 2023–2027. Tulevan viiden vuoden aikana Mustasaari investoi noin 70 miljoonalla eurolla.

Smedsby centrum - Sepänkylän keskusta

Talousarvioesitys osoittaa noin 400 000 euron ylijäämää. Talousarvioesitykseen sisältyy 4,5 miljoonan euron investointivaraus vuodelle 2023.

Tulevien vuosien ja kunnan kautta aikojen isoin investointi on Mustasaaren sivistyskampus. Sepänkylään toteutettava sivistyskampus on varhaiskasvatuksesta alkava ja 9. vuosiluokan loppuun päättyvä suomen- ja ruotsinkielinen kokonaisuus, jota täydentää vielä Korsholms gymnasium. Rakentaminen alkaa ensi vuonna ja ensimmäisen vaiheen odotetaan olevan valmis 2025.

– Lyhyesti sanottuna hanke uudistaa merkittävästi nykyistä koulukeskusta ja vahvistaa kunnan lapsimyönteistä profiilia, kunnanjohtaja Rurik Ahlberg sanoo.

Skiss över matsal i en skola. Piirrus ruokasalista koulussa.
Luonnos Mustasaaren sivistyskampuksesta.

Kunnan kehitys positiivista

Vaikka elämme poikkeuksellista aikaa jossa muun muassa sota Ukrainassa luo epävarmuutta, kunnan kehitys on positiivista. Syyskuussa työttömyys oli niinkin alhainen kuin 2,7 prosenttia, ja kunnan väkiluku peräti 19 653 henkeä – korkein luku kautta aikojen. Myös veroja on kertynyt tänä vuonna hyvin.

Ensi vuonna kunta voi odottaa lisäystä kiinteistöverotuloihin muun muassa Merkkikallion tuulivoimapuistosta, joka rakennetaan Mustasaaren Kunin ja Vaasan Merikaarron välille.

Kunnanvaltuusto käsittelee talousarvion kokouksessaan 21.11.

Lisää uutisia