Kunnanjohtaja Rurik Ahlberg virkavapaalle tammikuussa – perehtyy IT-yritys Wapiceen


Mustasaaren kunnanjohtaja Rurik Ahlbergille on myönnetty kuukauden virkavapaa tammikuusta alkaen. Virkavapaansa aikana Ahlberg perehtyy vaasalaisen IT-yrityksen Wapicen toimintaan.

Man i kostym, mies puvussa.

– Tämä on minulle mahdollisuus päivittää itseäni elinkeinoelämän edellytyksistä ja päästä tutustumaan menestyksekkääseen yritykseen. Wapice on yksi seudun parhaista yrityksistä ja heidän toimintansa kiinnostaa minua, Ahlberg sanoo.

Wapice on tunnettu muun muassa tekoälyosaamisesta sekä esineiden internet -ohjelmistosta, ja niistä Ahlberg toivoo oppivansa lisää yrityksessä viettämänsä kuukauden aikana.

Hän näkee tulevan ajanjakson arvokkaana tilaisuutena kokemusten vaihtoon julkisen ja yksityisen sektorin välillä.

– Tämä voi antaa uusia näkökulmia ja relevanttia tietoa molempiin suuntiin. Suomessa on yleisesti ottaen hyvin vähän kiertoa julkisen ja yksityisen sektorin välillä, verrattuna esimerkiksi Ruotsiin.

Positiivista myös Wapicelle

Myös Wapicen toimitusjohtaja Pasi Tuominen näkee tutustumisjaksossa molemminpuolisia mahdollisuuksia.

– Wapice on ollut perinteisesti digitalisoimassa teollisuutta, mutta viime vuosina meillä on ollut monia mielenkiintoisia hankkeita myös julkisella sektorilla. Kun Rurik lähestyi ja kysyi mahdollisuudesta tulla tutustumaan alaan, näimme sen ennen kaikkea molemminpuolisena mahdollisuutena. Meillä on kokemusta ja käytännön näyttöä siitä, mitä kaikkea tekniikka mahdollistaa, ja Rurikilla taas ajatuksia siitä, millaisia digitaalisia ratkaisuja kunnissa tulevaisuudessa tarvitaan, kommentoi Tuominen.

Haussa uusia yhteistyömuotoja

Ahlberg toivoo jatkossa uusia ja tiiviimpiä yhteistyömuotoja kuntien ja elinkeinoelämän välille. Tarvitaan digitaalisia ratkaisuja, jotka tukevat entistä paremmin yhteiskunnallisia tavoitteita, hän sanoo.

– Yksi esimerkki on ilmastotyö. Tarvitaan enemmän tietoon perustuvaa päätöksentekoa, ja sen saavuttamiseksi pitää voida paremmin hyödyntää sellaista faktaa, jota jo kerätään eri puolilla.

Rurik Ahlberg on virkavapaalla 9.1.–12.2.2023, ja virkavapaan ajan hänen tehtäviään hoitaa hallintojohtaja Marcus Beijar.

Lisää uutisia