Wahlrooskan hevosurheilualueen kehittäminen etenee


Wahlrooskan hevosurheilualueen kehittäminen Sulvalla etenee. Wahlrooska ry:lle on myönnetty Leader-rahoitusta harjoituslenkin rakentamiseen. Mustasaaren kunta ottaa nyt vastaan kiinnostusilmoituksia alueen hevosläheisen asumisen tonteista.

stallområde

Wahlrooska ry:lle on myönnetty Leader-rahoitusta 2,2 kilometrin pituisen harjoituslenkin rakentamiseen hevosurheilukeskuksen ympäri. Koko tukisumma on noin 27 000 euroa.

– Avustuksella on iso merkitys hevosurheilualueen toiminnan kehityksen kannalta. Harjoituslenkki tulee olemaan korkeatasoinen ja se tulee palvelemaan sekä ravi- että ratsastushevosia, yhdistyksen puheenjohtaja Tove Söderholm sanoo.

Alueella on jo 400 metrin pituinen harjoitussuora, jonka rakentamiseen yhdistys sai Leader-rahoitusta vuonna 2019. Kun siihen lisätään uusi harjoituslenkki, radan pituudeksi tulee yhteensä noin 2,6 kilometriä, Söderholm kertoo.

Koko Pohjanmaan hevosharrastajat hyötyvät hevosurheilukeskuksen kehittämisestä

Uuden harjoituslenkin ansiosta Wahlrooska pystyy tarjoamaan erinomaiset harjoitusmahdollisuudet hevosläheisten tonttien tuleville asukkaille. Harjoituslenkin läheisyyteen rakennetaan myös maastoesterata.

Tukipäätöksen perusteluissa ely-keskus toteaa, että hevosurheilukeskuksen kehittämisestä hyötyvät koko Pohjanmaan hevosharrastajat ja maakunnan ulkopuolisetkin. Seudun hevosharrastajien ei tarvitse aina lähteä pitkin poikin Suomea harrastamaan, kun osa valmennuksista ja kilpailutoiminnasta voidaan järjestää Sulvalla.

Hyvät harrastusedellytykset saattavat vaikuttaa positiivisesti myös maallemuuttoon Sulvalle.

Maarakennustyöt aiotaan tehdä talven 2022–2023 aikana. Suurin osa harjoituslenkin rakentamistyöstä ostetaan urakoitsijalta, mutta osa työstä tehdään talkoilla.

Nyt voi jättää kiinnostusilmoituksen hevosläheisen asumisen tonteista

Mustasaaren kunnassa ollaan iloisia Leader-rahoituksesta.

– Nyt yhdistys voi vauhdittaa hevosurheilukeskuksen rakentamista ja Vaasan seutu voi vihdoin saada hevosurheilukeskuksen. Samalla kiinnostus tallitontteihin ja hevosläheiseen asumiseen tulee kasvamaan, kunnan kehityspäällikkö Mikael Alaviitala sanoo.

Wahlrooskan alueen hevosläheisen asumisen tonteista kiinnostuneet voivat nyt jättää kunnalle kiinnostusilmoituksen. Kunnalla on tarjolla alueella kuusi omakotitonttia ja kuusi tallitonttia.

Tästä pääset täyttämään kiinnostusilmoituksen tonteista.

Kuva: Tove Söderholm

Lisää uutisia