Mustasaari pitää kiinteistöveroprosentit ennallaan ensi vuonna, ehdottaa kunnanhallitus


Mustasaaren kunnanhallitus ehdottaa kunnanvaltuustolle, että kiinteistöveroprosentit pidetään ennallaan vuonna 2023.

Hand som håller i ett miniatyrhus. Käsi jonka päällä pienoistalo.

Ehdotuksen mukaan yleinen kiinteistöveroprosentti on myös ensi vuonna 1,00 prosenttia, vakituisten asuinrakennusten veroprosentti on 0,55 ja muiden asuinrakennusten veroprosentti 1,15.

– Nousevien kustannusten aikana haluamme jarrutella vähän eikä aiheuttaa kuntalaisille lisäkustannuksia. Yhteiskunnallisilla instituutioilla on erityinen vastuu näissä asioissa, sanoo kunnanjohtaja Rurik Ahlberg.

­Kunnanhallitus oli yksimielinen päätöksessään maanantain kokouksessa.

Kiinteistöverosta säädetään lain määrittämien vaihteluvälien rajoissa.

Esimerkiksi vakituisten asuinrakennusten veroprosentin pitää olla vähintään 0,41 prosenttia ja enintään 1,00 prosenttia. Mustasaari sijoittuu 0,55 veroprosentilla keskitasolle.

Kiinteistöveron arvioidaan ensi vuonna tuottavan noin 5,2 miljoonaa euroa Mustasaaren kunnalle. Ennakkotietojen mukaan kiinteistöveroa on tänä vuonna pantu maksuun runsaat 5 miljoonaa euroa. Mustasaari ei ole nostanut kiinteistöveroprosentteja vuoden 2015 jälkeen.

Mustasaaressa toiseksi edullisimmat kiinteistökustannukset koko maassa

Mustasaaressa on toiseksi edullisimmat kiinteistökustannukset koko maassa osoittaa Kiinteistöliiton syyskuussa julkaisema selvitys. Selvityksessä on verrattu kuntakohtaisia kiinteistökustannuksia 59 kunnassa. Vertailussa on huomioitu kuntakohtaisesti määrittyviä kiinteistöveroja, kaukolämmön, veden hintojen, kiinteistösähkön ja jätehuoltokulujen tasoja vakiomuotoisessa kerrostaloyhtiössä.

Kuntakohtaisiin kiinteistökuluihin menee 90 neliömetrin perheasunnossa Mustasaaressa 2 959 euroa vuodessa, kun Helsingissä menee noin 3 900 euroa vuodessa.

– Yritämme pysyä samalla tasolla jatkossa, ja yksi keino on pitää kiinteistövero ennallaan, sanoo talousjohtaja Henrik Sandback.

Kunnanvaltuusto käsittelee kiinteistöveroprosentteja kokouksessaan 10.10.2022.

Lisää uutisia