Mustasaaren kunta osallistuu Kestävän kehityksen viikkoon monipuolisella ohjelmalla


Mustasaaren kunta osallistuu Kestävän kehityksen viikkoon 26.9. – 2.10. Teemaviikon aikana kunta järjestää paljon mielenkiintoista ohjelmaa kestävään kehitykseen liittyen.

Lentokuva Karperöstä tekstiillä Kestävän kehityksen viikko

Kaikki tapahtumat ovat kaksikielisiä, ellei muuta mainita.

Maanantaina 26.9. kello 18 – 19.30 järjestetään seminaari aiheesta kestävä kehitys kiinteistöissä ja asumisessa. Linkki tapahtumaan: https://pohjanmaa.kestavankehityksenviikko.fi/events/kestava-kehitys-kiinteistoissa-ja-asumisessa/

Puhujana on Mikael Snellman, YIT:n aluepäällikkö.

Tiistaina 27.9. kello 13 Hankenin jatko-opiskelija Mikko Peltola kertoo tutkimuksesta, jossa kartoitettiin ympäristöosaamista, -asenteita ja ekologisesti kestävää käyttäytymistä Mustasaaressa. Peltola luennoi etäyhteyden kautta.

Tiistaina 27.9 kello 14 Laura Järvinen Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitralta pitää esityksen aiheesta Kunnat kestävän kehityksen vetureina. Järvinen luennoi etäyhteyden kautta. Luento on suomeksi.

Linkki tiistain tapahtumiin: https://pohjanmaa.kestavankehityksenviikko.fi/events/ymparistoasennetutkimus-hanken-kunnat-kestavan-kehityksen-vetureina-sitra/

Keskiviikkona 28.9. kello 12 – 15 kunta järjestää yhteistyössä Stormossenin kanssa kestävän kehityksen tapahtuman Sepänkylän koulukeskuksessa. Oppilaat saavat testata lajittelutaitojaan ja samalla pelata lajittelupeliä. Osallistujien kesken arvotaan palkintoja. Tapahtuma on avoin kaikille.

Linkki tapahtumaan: https://pohjanmaa.kestavankehityksenviikko.fi/events/pelaa-lajittele-ja-voita-ymparisto-kiittaa-%f0%9f%91%8d/

Torstaina 29.9. kello 18 – 20 kunta järjestää seminaarin älykkäistä energiaratkaisuista yrityksille. Linkki tapahtumaan: https://osterbotten.hallbarhetsveckan.fi/events/smarta-energilosningar-sparar-pengar-for-ditt-foretag/

Mustasaaren päiväkodit ja koulut järjestävät myös omaa ohjelmaa lapsille viikon aikana, jolloin esimerkiksi kerätään roskia ja panostetaan ruokahävikin vähentämiseen.

Kestävän kehityksen viikkoa on toteutettu vuodesta 2019 Pohjanmaalla Finlands svenska 4H:n toimesta. Kestävän kehityksen viikon tavoite on tuoda esille kestävän kehityksen teemaa ja hyviä esimerkkejä kestävästä toiminnasta laajemmalle yleisölle.

Kestävän kehityksen viikon pääsivulta löytyy kaikki tapahtumat Mustasaaressa ja koko Pohjanmaalla.

Lisää uutisia