Lifti tarjoaa ilmaiset bussimatkat torstaina 22.9


Vaasan ja Mustasaaren joukkoliikenne Lifti tarjoaa ilmaiset bussimatkat auton vapaapäivänä torstaina 22.9 . Tarjous koskee kaikki Liftin linjoja palvelubusseja lukuun ottamatta.

Tre personer framför en rosa buss. Kolme henkilöä pinkin linja-auton edessä.

Auton vapaapäivänä Lifti-bussit ovat veloituksetta asukkaiden käytössä koko päivän aamusta iltaan, mukaan lukien seudulliset linjat Norrvallaan ja Maalahteen.

– Haluamme kannustaa kaikkia kestävään liikkumiseen ja käyttämään paikallisbusseja pienellä kynnyksellä. Nyt onkin hieno mahdollisuus tutustua uudistuneen Liftin aikatauluihin ja reitteihin, joukkoliikenneasiantuntija Anastassia Backlund kertoo.

– Bussilla matkustaminen on myös ekoteko, joten toivottavasti yhä useammat kokevat bussin varteenotettavaksi vaihtoehdoksi omalle autolle.

Pienillä muutoksilla isoja säästöjä

Euroopan liikkujan viikkoa vietetään vuosittain syyskuussa 16.-22.9. Viikko huipentuu Auton vapaapäivään torstaina 22.9. Euroopan liikkujan viikolla kannustetaan ihmisiä pohtimaan omia, arkisia liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan. Viikon aikana eurooppalaiset kaupungit ja kunnat järjestävät tapahtumia ja edistävät omilla toimillaan fiksua liikkumista.

Jo pienillä muutoksilla liikkumistavoissa voi saada aikaan isoja säästöjä. Kävely, pyöräily ja joukkoliikenne ovat paitsi edullisempia vaihtoehtoja kuin autoilu, myös ympäristöystävällisiä liikkumisvaihtoehtoja, joita suosimalla voi vähentää polttoaineiden kulutusta.

Kuusi keinoa taloudelliseen liikkumiseen

1. Kevennä kaasujalkaa. Vähentämällä ajonopeuttasi 10km/h voit säästää pitkän pennin polttoainekuluissa

2. Vietä autottomia päiviä. Suosi kestäviä kulkutapoja.

3. Kaksin aina kaunihimpi ja autoillessa halvempi. Kimppakyydit ovat hyvä keino vähentää polttoaineen kulutusta ja saada säästöjä.

4. Säästä säätämällä. Autojen ilmastoinnin osuus on 4-10% polttoaineen kokonaiskulutuksesta. Säästä säätämällä auton ilmastointia ja lämmitystä.

5. Anna kuskin kuljettaa. Joukkoliikenteellä kulkeminen on edullisempaa kuin autoilu.

6. Vältä turhia startteja. Ajokilometrejä ja päästöjä voi vähentää helposti ketjuttamalla eli yhdistelemällä erillisiä automatkoja yhdeksi reissuksi.

Lisää uutisia