Kesällä nautitaan helmikuisen kesäkukkasuunnittelun hedelmistä


Viheryksikön työntekijät ahkeroivat alkukesästä meidän kaikkien iloksi.

Sommarblommor. Kesäkukkia.

Näkyvin silmänilon aihe on näyttävät kesäkukkaistutukset eri puolilla kuntaa.

Sepänkylässä kukkaistutuksia voi ihastella virastotalon ympärillä, Elly Sigfridsin torilla, kulttuuritalon edustalla, Keskustien varrella, liikenneympyröissä, koulukeskuksen yhteydessä, Gäddan alueella, lähisairaalassa sekä terveyskeskuksen ja Solhörnanin sisäänkäyntien yhteydessä.

Sommarblommor. Kesäkukkia.
Virastotalon istutuksia.

Istutukset suunnitellaan talvella ja kukat tilataan helmikuussa. Suunnittelusta vastaa puutarhurit Marita Ala-Korpi ja Marita Laurén.

Två kvinnor planterar blommor i en rondell. Kaksi naista istuttaa kukkia liikenneympyrässä.
Heidi Hjerpe ja Marita Ala-Korpi istuttaa kukkia Smedsby-Böle skolanin ja Korsholms gymnasiumin välisessä liikenneympyrässä.

– Tämän vuoden ideana on luonnonmukaisuus ja koristeheinät istutuksissa. Väri-instituutti Pantonen valitsema vuoden väri, violetti, näkyy myös istutuksissa, sanoo Ala-Korpi.

Touko–kesäkuun vaihteessa kukat istutetaan ruukkuihin viheryksikön tiloissa, minkä jälkeen ne toimitetaan kunnan eri paikkoihin. Tänä vuonna on istutettu muun muassa pelargoniaa, daaliaa, petuniaa ja koristeheiniä.

Sommarblommor. Kesäkukkia.
Tämän vuoden istutuksissa näkyy luonnollisuus ja koristeheinät.

Mustasaaren kunnan viheryksikössä työskentelee yhdeksän henkilöä ympäri vuoden, ja kesäksi palkataan avuksi noin kymmenen kausityöntekijää. Kausityöntekijät hoitavat viheralueita, istutuksia, uimarantoja, leikkipuistoja ja urheilukenttiä.  Kausipuutarhuri Heidi Hjerpe huolehtii kesäkukkien ja istutusten hoidosta.

Kvinna vid blomkruka. Nainen kukkaruukun äärellä.
Heidi Hjerpe on kunnan sesonkipuutarhuri ja huolehtii istutuksista.

– Toivomme kukkien ilahduttavan kuntalaisia ja ohikulkijoita koko kesän ajan, Ala-Korpi sanoo hymyillen.

Sommarblommor. Kesäkukkia.
Virastotalon kukkaloistoa.
Lisää uutisia