Puhdas ja siisti luonto – yhdessä onnistumme


Mustasaaren kunta järjestää siivoustalkoot ja tarjoaa kuntalaisille jätesäkkejä roskien keräämistä varten ja mahdollisuuden jättää täydet jätesäkit ojan reunaan.

Skräp bland torkade löv på marken. Roskia kuivuneiden lehtien seassa maan päällä.

Kasvomaskeja, karkkipapereita, tyhjiä juomapulloja ja muuta roskaa ojissa ja yleisillä paikoilla ilmestyy näkyviin lumen sulettua ennen kuin luonto alkaa vihertää. Näky ei ole kiva, ja moni reagoi roskaamiseen.

Mustasaaren kunta on vastaanottanut kansalaisaloitteen siivoustalkoista ja tarjoaa nyt kuntalaisille jätesäkkejä roskien keräämistä varten ja mahdollisuuden jättää täydet jätesäkit ojan reunaan. Kunta noutaa jätesäkit.

Jätesäkkejä voi hakea virastotalon infopisteestä. Kun haet säkkejä, ilmoita millä tiellä tai kadulla roskia kerätään, milloin ja mihin täydet jätesäkit jätetään. Jos asut kaukana virastotalosta, voit myös vain ilmoittaa roskien keräämispaikan ja mistä kunta voi noutaa täydet jätesäkit.

Virastotalon infopiste on auki maanantaista perjantaihin kello 8–16.

Käyntiosoite: Keskustie 4, Sepänkylä
Puhelin: 06 327 7111
Sähköposti: infopiste@mustasaari.fi

Kokoa oma talkooporukka

Mustasaaren kunta kannustaa kuntalaisia ja kaikkia, jotka haluavat siistiä lähiympäristöään, kokoamaan talkooporukan ja siivoamaan omaa lähialuetta.

Roskien kerääjiltä edellytetään Tieturva 1 -korttia

Roskien kerääjiltä edellytetään niin sanottua Tieturva 1 -korttia. Jos roskia kerää useampi henkilö, riittää, että porukasta yhdellä on kortti. Kortti suoritetaan verkkokoulutuksena ja siitä saatava todistus on maksuton. Tieturva 1 -kortilla halutaan varmistaa tiellä työskentelevien perehdytys työpaikan liikenteen aiheuttamiin vaaratekijöihin. 

Tietoa Tieturva 1 -koulutuksesta Väyläviraston verkkosivuilla

Kuntaa siistiville roskien kerääjille suositellaan keltaista liiviä ja hanskoja työssä käytettäviksi.

#supersiisti_mustasaari

Levitetään siivousiloa yhdessä! Ota kuva siivoustalkoista ja julkaise se Facebookissa tai Instagramissa hashtagilla #supersiisti_mustasaari. Kuvia, joita julkaistaan hashtagilla #supersiisti_mustasaari julkisilla sivuilla ja profiileilla, voidaan jakaa Mustasaaren kunnan sosiaalisen median tileillä.

Lisää uutisia