Nuoret sanovat hyvästit Sulvan vanhan koulun uudemmalle osalle


Vanhan Solf skolan muistavilla nuorilla ja nuorenmielisillä on mahdollisuus hyvästellä koulu perjantaina 27.5. Mustasaaren vapaa-aika ja kulttuuri järjestää silloin Sulvalla tapahtuman, jossa maalataan graffiteja, syödään hyvää ruokaa ja chillataan.

Grafittivägg - Grafittiseinä

Vanhan Solf skolan muistavilla nuorilla ja nuorenmielisillä on mahdollisuus hyvästellä koulu perjantaina 27.5. Mustasaaren vapaa-aika ja kulttuuri järjestää silloin Sulvalla tapahtuman, jossa maalataan graffiteja, syödään hyvää ruokaa ja chillataan.

Spraypulloista kerroksen pintaansa saavat vanhan koulun 1980-luvulla rakennettu osan ulkoseinät. 1950-luvulta peräisin oleva osa koulusta on suojeltu, ja se säilytetään ennallaan. Väriä saa spreijata vapaasti sekä rakennuksen vanhan osan julkisivuun että sisätiloissa kirjastosiivessä.

– Paikan päällä on Kyösti Linna kertomassa graffitimaalausvinkkejä, ja olemme varanneet väriä niin paljon, että sitä kyllä riittää kaikille, sanoo nuoriso-ohjaaja Julia Nyback.

Tapahtuma järjestetään sekä vanhassa Solf skolassa että Pulsen-urheilumajalla. Pulsenissa saa pelata tv-pelejä, lautapelejä ja ulkopuolella ulkopelejä. Lisäksi voi kokeilla skeittausta.

– Meillä on mukana pieni ramppi ja skeittilautoja, joita saa kokeilla Pulsenin ulkopuolella olevalla asfaltoidulla pihalla. Skeittaaja Jussi Haapamäki on paikalla koko illan opastamassa ja näyttämässä trikkejä, Julia jatkaa.

Nuoriso-osaston eri paikoissa nuorille järjestämät tapahtumat ovat pidettyjä. Tapahtumien itsestään selvä kohderyhmä on paikkakunnan 14–16-vuotiaat mutta tervetulleita ovat kaikki iästä ja asuinpaikasta riippumatta. Kun jotain kivaa järjestetään, paikan päälle tullaan kauempaakin.

– Nuoret tulevat tapaamaan toisiaan ja olemaan, ja on vaikea määritellä, mikä oikeasti vetää paikalle. Jos nuoriin saa hyvän yhteyden, tuloksena on myös luottamuksellisia keskusteluja, sanoo nuoriso-ohjaaja Emilia Kettunen.

Nuorten tapahtuma on avoinna Sulvalla kello 18–21, jona aikana tulla ja mennä saa oman halun mukaan. Koulun vanhan osan purkaminen aloitetaan 6.6. Purettava osa on 1 190 neliötä. Se on pääosin betonia ja tiiltä, jotka voidaan hyödyntää Sulvan päiväkodin eteläpuolelle tänä kesänä rakennettavan jalkapallokentän pohjarakenteessa.  

Lisää uutisia