Mustasaari sijoittui hyvin Yrittäjien kuntabarometrissä


Mustasaaren kunta sai Yrittäjien kuntabarometrissä 2022 keskiarvoksi 3,33 kun paras tulos on 5.

En glad kvinna och man vid en dator. Iloinen nainen ja mies tietokoneen äärellä.

Elinkeinopolitiikan arvosana on noussut neljällä kymmenyksellä viime mittauksesta. Kysely tehdään joka toinen vuosi, ja vuoden 2022 tulokset julkistettiin Kunnallisjohdon seminaarissa Vaasassa 18.5.

Kuntabarometrin 2022 tulokset

– Tulos näyttää, että olemme oikealla tiellä, toteaa elinkeinopäällikkö Matias Båsk.

Sekä Båsk että elinkeinokoordinaattori Johanna Långskog iloitsevat myös siitä, että osallistujien määrä Mustasaaressa on melkein kaksinkertaistunut.

– Olemme markkinoineet kyselyä aktiivisemmin, sanoo Långskog.

– Aikaisemmin kysely lähetettiin vain yrityksille, jotka kuuluvat johonkin etujärjestöön, mutta viimeiset kaksi vuotta se on ollut avoin kaikille yrittäjille, Båsk lisää.

Barometrin tulokset osoittavat, että Rannikko-Pohjanmaalla yrittäjien tyytyväisyys omaan kotikuntaan on parantunut. Mustasaaressa barometrin tuloksia käytetään arviointityökaluna, ja sen avulla haetaan alueita, missä kunta voi parantaa vuorovaikutustaan yrittäjien kanssa.

–Tietenkin parannettavaa löytyy joka osa-alueelta. Kunnan hankintapolitiikka on sellainen osa-alue, joka aina arvioidaan muita heikommaksi, Båsk sanoo.

Mustasaaren päämääränä on olla Suomen yrittäjämyönteisin kunta. Päästääkseen tavoitteeseen kunnan on äärimmäisen tärkeää olla vuorovaikutuksessa yritysten kanssa. Kunta haluaa kartoittaa yritysten tarpeita ja toiveita, luoda verkostoja ja järjestää tapaamisia ja tapahtumia ja parantaa näin palvelujaan yrityksille.

Seuraava tilaisuus yrittäjille tavata ja verkostoitua on kunnan yrittäjälounaalla 2.6. Berny’ssä. Ilmoittautumiset viimeistään 29.5.

Lue lisää yrittäjälounaasta ja ilmoittaudu mukaan

Lisää uutisia