Diginäyttely Mustasaaren kouluissa


Mustasaaren kunnan peruskoulut järjestävät torstaina 7.4. diginäyttelyn, jolloin eri digikanavissa esitellään oppilaiden taitoja tekstin-, kuvan- ja äänenkäsittelyssä sekä esitystyökalujen hallinnassa.

Pojke sitter på golv med hörlurar på och tittar på något på dataskärm. Poika istuu lattialla korvakuulokkeet päällä ja katsoo jotakin tietokoneella.

Diginäyttelypäivä on yksi tapa tuoda esille kunnan digitaalista oppimispolkua. Digitaalisessa oppimispolussa on seitsemän aihealuetta, joista tekstin-, kuvan- ja äänenkäsittely sekä esitystyökalut muodostavat yhden kokonaisuuden. Jokaista kokonaisuutta vasten on ikäryhmittäisiä tavoitteita.

Koulut osallistuvat eri tavoin

Kaikki kunnan suomen- ja ruotsinkieliset peruskoulut osallistuvat diginäyttelyyn. Koulut päättävät itse, millä tavalla päivä toteutetaan. Osa teoksista jaetaan huoltajille Wilman kautta, osa näkyy koulujen valotauluilla ja osa julkaistaan koulujen Instagram-tileillä.

Kuddar på golvet och datorer. Tyynyjä lattialla ja tietokoneita.
Smedsby-Böle skolanissa digimessu on täydessä vauhdissa.

Esimerkiksi Smedsby-Böle skolassa ja Replot-Björkö skolassa pidetään koulujen liikuntasaleissa digimessut oppilaille. Paikalla on jokaiselta vuosiluokalta edustajia, jotka kertovat töistään muille oppilaille ja opettajille ja esittelevät niitä.

Mustasaaren keskuskoulun 3.–9.-luokkalaiset ovat tehneet muun muassa Power Point -esityksiä, jotka Pilotissa ovat esillä koulun aulassa. Alakoulussa oppilaat esittelevät töitään muille luokille.

Korsholms högstadiumissa kootaan eri aihealueiden esityksistä video, jonka kaikki luokat katsovat omissa luokkahuoneissaan yhden oppitunnin aikana.

Diginäyttely näkyy myös Instagram-tilillä @modim_korsholm_mustasaari. Tili on yksi kanavista, joissa oppimisympäristöhankkeeseen modernit digitaaliset metodit Mustasaaressa voi tutustua.

Lisää uutisia