Yhdessä sinua varten – Tillsammans för dig: Karina Björninen


Mustasaaren kunnanvaltuustossa on 43 valtuutettua, mutta keitä he ovat? ”Yhdessä sinua varten – Tillsammans för dig” -sarjassa esitellään ihmiset päätösten takana.

Karina Björninen. Text, teksti: Korsholm, Mustasaari. Tillsammans för dig - Yhdessä sinua varten.

Olen Karina Björninen, 40-vuotias perheenäiti Sepänkylästä. Perheeseeni kuuluu mies ja kolme lasta (5, 8 ja 9 vuotta) sekä koira. Olen toisen kauden valtuutettu MSK:n riveissä ja tämän valtuustokauden istun kunnanhallituksen jäsenenä sekä sivistysvaliokunnan varapuheenjohtajana.

Olen asunut lapsuuteni Koivulahdessa ja Sepänkylässä, joten omien opiskelujen jälkeen tuntui luontevalta muuttaa Sepänkylään takaisin omaa perhettä perustamaan. Omien lapsien myötä heräsi kiinnostus kunnallispolitiikkaa kohtaan; haluan olla mahdollistamassa erityisesti lapsille, nuorille ja lapsiperheille parhaat mahdolliset palvelut kauniissa kunnassamme.

Ammatiltani olen kirurgian ja psykiatrian sairaanhoitaja sekä hallintotieteiden maisteri. Työskentelin aikaisemmin pitkään erityisesti nuorisopsykiatrian osastolla, mutta nykyään toimin lehtorina ammatillisessa koulutuksessa, missä vastaan erityisesti tulevien mielenterveys- ja päihdetyön lähihoitajien kouluttamisesta. Ihmisten hyvinvoinnista huolehtiminen ja kuulluksi tulemisen mahdollistaminen on asia, mihin suhtaudun intohimoisesti myös politiikassa. Koen, että kunnassa tulee huolehtia siitä, että toimivien peruspalveluiden lisäksi meillä on tarjolla erilaisia vapaa-ajan mahdollisuuksia (musiikkia, kulttuuria, urheilua ja luontoa) ihan kaikenikäisiä kuntalaisia huomioiden.

Olen itse ollut lapsesta asti mukana Ahjopartio ry:n toiminnassa sekä soittanut pianoa muun muassa Mustasaaren musiikkiopistolla. Partio, luonto ja musiikki kuuluvat edelleenkin minun arkeen ja pääsen nauttimaan näistä kaikista nykyään myös omien lasten kanssa yhdessä!

Mainitse kolme tärkeää asiaa elämässäsi.
Perhe, luonto, mielekäs vapaa-aika

Kirja, äänikirja vai elokuva? 
Kaikki kolme kuuluvat minun arkeen. Äänikirjoja tulee kuunneltua lähes päivittäin koiran lenkkien aikana. Televisiota en ehdi oikein katsomaan, mutta elokuvia tulee katsottua Netflixistä. Tykkään lukea erityisesti loma-aikoina ihan oikeita kirjoja, myös lasten kanssa tulee luettua lähes päivittäin kirjoja.

Energiajuoma, mustikkakeitto vai vesi? 
Vesi on näistä kolmesta ehdoton suosikki, mutta kyllä mustikkakeitto maistuu puuron ja myslin seassa. Energiajuomia ei tule kyllä juotua ollenkaan.

Lisää uutisia