Mustasaari suhtautuu myönteisesti päiväkotien ja esikoulujen työntekijöiden työvaatteiden hankintaan


Mustasaaren kunnanvaltuusto käsitteli 14.3.2022 aloitetta määrärahan varaamisesta päiväkotien ja esikoulujen työntekijöiden työvaatteisiin. Aloitteen vastauksessa sekä varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen päällikkö että sivistysjohtaja suhtautuvat aloitteeseen myönteisesti.

Röd huva och ryggsäck täckt med snö. Lumipeitteinen punainen huppu ja reppu.

Valtuutettu Monica Asplund ja muut allekirjoittajat ovat 15.4.2021 jättäneet aloitteen, jossa he esittävät, että Mustasaaren kunta kustantaisi varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen henkilökunnalle työvaatteita.

Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen päällikkö Anna Törnroos-Mård on koonnut vastauksen, jonka sivistysvaliokunta, kunnanhallitus ja nyt myös kunnanvaltuusto ovat hyväksyneet. Mikäli ehdotus toteutetaan, kustannus on noin 60 000–80 000 euroa.

Vaaterahaa voitaisiin maksaa seuraavasti:

  • uusi, vakinainen työntekijä: 200 euroa
  • vakinainen työntekijä: 150 euroa per vuosi
  • määräaikainen (palvelussuhde vähintään kuusi kuukautta): 150 euroa.

Työvaatteiden hankinta keskitetysti voisi olla työnantajalle vaaterahaa edullisempi vaihtoehto.

Kunnanvaltuusto kehottaa sivistysvaliokuntaa huomioimaan mahdollisen vaaterahan vuoden 2023 talousarviotyössä.

Lisää uutisia